Slik steker du kyllingfilet og kyllinglår
Kyllingkjøtt er perfekt til middag. Det milde kjøttet kler mange smaker, er proteinrikt og magert. Men magert kjøtt kan fort bli tørrstekt om man ikke passer på. Her er våre beste tips og triks for en saftig kylling - hver eneste gang.
Slik steker du kyllingfilet i stekepanne
Noen synes det er vanskelig å unngå tørrstekt kyllingfilet da de er engstelige for å ikke steke den godt nok.
Slik gjør du:
- Krydre kyllingfileten med valgfritt krydder eller salt og pepper.
- Varm opp stekepannen til middels varme, og legg i kyllingfileten. Steker du med skinn, legger du skinnsiden ned.
- Stek fileten ca 2 minutter på hver side for å få en god stekeskorpe.
- Skru ned til lav varme og etterstek 4-6 minutter avhengig av størrelsen på fileten. Bruk gjerne steketermometer, kyllingfileten er ferdig når den er 65°C.
Slik steker du kyllingfilet i ovn
Enten du vil steke en stor kyllingfilet eller steke kylling til mange er det enkelt å steke kyllingfilet i ovnen:
- Krydre kyllingfileten etter ønske eller med salt og pepper.
- Brun kyllingfileten kjapt på begge sider i stekepannen til den har fått stekeskorpe.
- Stekes i ovn på 180°C i ca 15 minutter avhengig av størrelse. Bruker du steketermometer, tar du ut kyllingfileten når den når 65°C.
- La kyllingen hvile i 5 minutter og server.
Slik steker du kyllinglår
Slik gjør du:
- Kyllinglår har skinn som blir ekstra sprøtt om du bruner det raskt på høy varme i stekepannen, for deretter å steke det ferdig i ovnen.
- Stek deretter kyllinglåret i ovnen på 180°C i ca 15-20 minutter, og bruk steketermometer.
- Ta ut kyllinglåret når det har en kjernetemperatur på 65°C. La kyllinglåret hvile i 5 minutter så kjøttsaften får satt seg i kjøttet.
Bruk steketermometer
Steketermometer er det beste redskapet for å sikre gjennomstekt, men ikke tørt kjøtt. Pass på at du ikke stikker steketermometeret så det treffer bein, da får du feil kjernetemperatur på kjøttet.
Ferdigstekt kylling
Ferdigstekt kylling egner seg også godt til rask oppvarming om du vil nyte et varmt måltid. Varm dem kjapt på høy varme i stekeovnen, i stekepannen med olje eller smør eller på grillen.
Ønsker du å sikre at de er helt gjennomvarme uten å risikere og tørrsteke dem, kan du sette en skål med litt eplejuice i ovnen (eller på grillen over indirekte varme) og la kjøttet ligge i væsken til de er varme.