Julens beste matskatter fra Rogaland
Fra Rogaland får du kvalitetsribbe fra Jæren Smak, sild fra selveste Sildakongen, grov julepølse fra utegrisene på Bjualand og mye annet godt.
Prøv en Matskatt til jul du også, eller gi bort en gave til å spise opp!
Prøv en Matskatt til julemiddagen
Hvorfor ikke prøve noe ekstra godt til selveste julemiddagen i år? Julepølser og sosisser fra utegris, eller kjøttfull og marmorert ribbe fra Jæren Smak.
- Ribbe fra Jæren Smak
Jæren Smak ribbe er spesielt utvalgt gourmetribbe fra stort svin. Håndskåret og perfekt marmorert, med mye kjøtt og mye smak. - Sosisser fra Bjualand
Grove sossiser laget av kjøtt fra utegrisene på Bjualand. Oppskriften er utviklet av MENY-Lauget og A. Idsøe i Stavanger står for produksjonen. - Grov julepølse fra Bjualand
Grov julepølse med røkt knokekjøtt er smakfull og laget med kjøtt fra utegrisene på Bjualand. Oppskriften er utviklet av MENY-Lauget.
Vaniljeis fra Iskremgarden
Iskremen fra Jacobs Utvalgte blir laget hos Iskremgården på Jæren, med fersk melk fra naboens kyr. Det gir god iskrem, helt uten tull!
Fenalår fra Helgø
Helgøs fenalår er i særklasse med utvalgte lår fra lam, som har beitet på Jæren. Kjøttet er saltet og tørket på tradisjonelt vis. Passelig salt og deilig mørt.
Julens beste sild og kveite
Den vakre kysten i Rogaland har mye godt å by på fra havets skattekammer. Prøv sild fra Sildakongen, eller nydelig kveite av Sterling kveite.
- Utsira-sild fra Sildakongen
Utsira-sild er en krydret gave fra havet. Sildakongen i Haugesund lager kryddersilda som passer perfekt med egg på rugbrød. I jula får du også julesild fra Sildakongen. - Kveitestek av Sterling kveite
I de dype fjordene i Ryfylke drives oppdrett av Sterling kveite. Kveitesteika er perfekt å servere når det er mange rundt julebordet.
Jærsk kvitskimmel fra Ystepikene
Ystepikene på Varhaug yster knallgode oster av melk fra gårdens egne kuer. Jærsk kvitskimmel er en mild og myk ost av camembert type.
Fønix Blåmuggost fra Stavanger Ysteri
I Stavanger forvandler Lise økologisk melk fra Leikvoll Gard til de lekreste økologiske oster. Blåmuggosten Fønix er ysteriets signaturost.
Røkelaks av høy kvalitet
Det er kanskje ikke rart at det er flere fiskeprodukter fra et kystnært fylke som Rogaland. Her finner vi også røkelaks av spesielt god kvalitet.
- Røkelaks fra Mikals laks
I Hjelmelandsfjorden i Ryfylke produserer Mikal og familien røkt og gravet laks av utvalgte lokale råvarer.
Pinnasteik fra Nyyyt
Pinnasteik har lange tradisjoner flere steder på vestlandet. Det lages av saftige stykker av lammekjøtt som blir saltet og tørket etter tradisjonsrik oppskrift. Resultatet er et "pinnekjøtt" som er mer mye mer kjøttfullt.