Julens beste matskatter fra Telemark
Mellom havet i sør og fjellene i nord dyrkes solmodne epler som blir til deilig og frisk eplemost. Fra Telemarkslam får du det beste pinnekjøttet av lam på fjellbeite, mens Skreppa lager flatbrødet du vil ha jul. Prøv en Matskatt til jul du også eller gi bort en smaksrik gave til å spise opp!
Eplemost fra Epleblomsten
Deilig eplemost helt uten tilsatt vann eller sukker. Syrlig eplemost er også perfekt til fet julemat som ribbe og pinnekjøtt.
- Gavepakke med 3 flasker
Premium gardsmost av Discovery og Summerred epler med en flaske bringebær og eple i gavepakke. Epleblomsten presser frukt og bær fra eplebygda Gvarv, helt uten tilsetninger. - Eplemost 3 liter
Deilig og frisk eplemost fra Epleblomsten er presset av solmodne epler fra Telemark. Helt naturlig og uten tilsatt vann eller sukker.
Pinnekjøtt av Telemarklam
Pinnekjøttet fra Telemarklam er laget av lår, bog, rygg og ribbe. Du får mye mer kjøtt og den gode smaken av urter fra frodig fjellbeite.
Flatbrød fra Skreppa
Flatbrød er vårt nasjonalbrød. Bakstekonene hos Skreppa har modernisert produksjonen, men oppskriften og smaken er den samme hjemmebakte.
Telemarkskling
En av de eldste mattradisjonene i Telemark er Telemarkskling. En god lefse som passer til kaffen og til festmåltidet.
Økologiske egg fra Holte gård
Økologiske egg fra Holte gård i Drangedal. Hos Holte lever hønene gode liv og får spesialkomponert fôr med mais, uten soya. Det gir gode egg.
Andeburger - godt og lettvint
Andeburgeren fra Holte er ferdig stekt og laget av andekjøtt og smaksatt med sort pepper og gressløk. Perfekt sammen med et egg til julefrokosten eller som en lynkjapp middag i førjulstiden.
Telemakrøye
I Fyresvatnet vokser Telemarkrøya seg stor og smakfull. Det dype, rene vannet med stor gjennomstrømning, sørger for ren og naturlig smak på fisken.