Kaikanten - Ballstad i Lofoten
Gründer Helge Johnsen startet fiskebutikk i Tromsø i 2000, og fra første dag stod det nykokt bacalao på menyen.
Kaikantens bacalao ble veldig godt mottatt, og grytene ble større og større for hver dag. Det ble etablert eget kokeri – både for å tilfredsstille den enorme lokale etterspørselen og for å nå et større publikum.
Flyttet "hjem" til fiskeværet Ballstad
I 2017 flyttet arbeidsstokken og bedriften "hjem" til fiskeværet Ballstad i Lofoten. Der er Kaikanten plassert midt i matfatet, nært fantastiske råvarer, og har fullt fokus på å lage tradisjonell kvalitetsmat med den gode, hjemmelagde smaken.
Bacalao Spesial fra Kaikanten kommer i to smaksvarianter – medium og sterk. Det er en spiseklar ferdigrett med lange tradisjoner, hvor klippfisk spiller hovedrollen.
Kaikanten til bacalao er fremstilt av arktisk torsk som saltes, tørkes og modnes – en behandling som tar flere måneder som utvikler en unik smak i fisken.
På et lite kokeri i Ballstad foredles klippfisk i verdensklasse til de ferdige rettene. Produktene er tilpasset smak og innhold til det folk verdsetter i dag, og oppfyller kundenes forventninger om at de gjør sitt beste for å fremstille produkter som begeistrer – en grunntanke noe hele virksomheten er basert på.