Skreppa - Morgedal
Håndverkstradisjonen er sterk i Morgedal. Skimaking og lafting har lenge vore næring i bygda. Det var på tide å gjere næring av mattradisjonane og. I 2001 satsa tri jentur i Morgedal alt på eit sprøtt konsept.
Me starta opp me eit ynskje om å få fram den gamle smaken av eit tradisjonelt flatbrød frå Telemark.Sjølv med meir moderne teknikk er stemninga i bakstestoga framleis magisk. Gjennom mange generasjonar har folk late seg "fange inn" av lukta, varmen, lyden av kjevla som rullar att og fram over leivane, og håpet om ei lita smaksprøve. Det skapar bilete og fører tankane bakover i tida.
Skreppa har fått flere priser. I 2002 mottok de bygdeutviklingsprisen for nyskaping i Telemark fra Innovasjon Norge. Senere i 2010 mottokk Skreppa spesialitetsmerket på heimaba flatbrød fra Morgedal. De har også blitt tildelt lokalmatprisen 2013 i Telemark.