Myrdal Gard - Tysnesøya

Myrdal Gard - Tysnesøya

Håndlaget ost fra lykkelige dyr på øya Tysnes på Vestlandet.

I den nydelige vestlandsnaturen på øya Tysnes, lages det de deiligste oster basert på kvalitetsmelk fra Vestlandet

På Myrdal gård yster et lite lag av osteelskere flere typer ost av kumelk og geitemelk, med og uten krydder. Alle Myrdalostene er ystet av pasteurisert melk.

Kjøp ost fra Myrdal hos MENY

Ostene modnes fra seks uker til halvannet år Ostene modnes fra seks uker til halvannet år

Nederlandske ostetradisjoner og norske råvarer i ett

Myrdal Gard ligger i en dal hvor elver møtes og landskapet er vått – derav navnet «myrdal». Variert jordsmonn og planteliv skaper et flott landskap 

Gården er plassert i den fantastiske naturen i Sunnhordaland. Jasper og Nynke van Schaik tok over gården da de flyttet fra Nederland i 2013. 

Den berømte nederlanske ostetradisjonen kombinerere de med utsøkte lokale råvarer. Ysterne på Myrdal gård jobber med ærlige oppskrifter og strenge krav til produksjonsmetoder og behandling av råvarene. Målet er å lage ost i verdensklasse.

Ystingen er håndarbeid Ystingen er håndarbeid

Førsteklasses råvarer gir prisbelønte oster

Både ramsløk, tang og trøffel som brukes til å smaksette kvit geitost er av førsteklasses kvalitet og den norske melken er kanskje verdens beste. Entusiastiske osteelskere i ysteriet sørger for at ingrediensene alltid er på topp og behandles under de strengeste hygienekrav. Ostene modnes ved perfekt temperatur og luftfuktiget for å få frem hele bredden i smakene. Alle ostene fra Myrdal er laget av pasteurisert melk.

Dette har gitt uttelling og flere av ostene er belønnet med priser i oste-NM som arrangeres av Norsk Gardsost og i World Cheese Awards som ofte omtales som oste-VM.

Naturell og krydret geitost fra Myrdal gård Naturell og krydret geitost fra Myrdal gård

Oster fra Myrdal Gard finner du i alle MENY-butikker.

Og om sommeren kan du besøke ysteriet og gårdsrestauranten og smake ostene i sitt opprinnelige miljø.