Myrdal Gard - Tysnesøya
I den nydelige vestlandsnaturen på øya Tysnes, lages det de deiligste oster basert på kvalitetsmelk fra Vestlandet
På Myrdal gård yster et lite lag av osteelskere flere typer ost av kumelk og geitemelk, med og uten krydder. Alle Myrdalostene er ystet av pasteurisert melk.
Kjøp ost fra Myrdal hos MENY
Nederlandske ostetradisjoner og norske råvarer i ett
Myrdal Gard ligger i en dal hvor elver møtes og landskapet er vått – derav navnet «myrdal». Variert jordsmonn og planteliv skaper et flott landskap
Gården er plassert i den fantastiske naturen i Sunnhordaland. Jasper og Nynke van Schaik tok over gården da de flyttet fra Nederland i 2013.
Den berømte nederlanske ostetradisjonen kombinerere de med utsøkte lokale råvarer. Ysterne på Myrdal gård jobber med ærlige oppskrifter og strenge krav til produksjonsmetoder og behandling av råvarene. Målet er å lage ost i verdensklasse.
Førsteklasses råvarer gir prisbelønte oster
Både ramsløk, tang og trøffel som brukes til å smaksette kvit geitost er av førsteklasses kvalitet og den norske melken er kanskje verdens beste. Entusiastiske osteelskere i ysteriet sørger for at ingrediensene alltid er på topp og behandles under de strengeste hygienekrav. Ostene modnes ved perfekt temperatur og luftfuktiget for å få frem hele bredden i smakene. Alle ostene fra Myrdal er laget av pasteurisert melk.
Dette har gitt uttelling og flere av ostene er belønnet med priser i oste-NM som arrangeres av Norsk Gardsost og i World Cheese Awards som ofte omtales som oste-VM.
Oster fra Myrdal Gard finner du i alle MENY-butikker.
Og om sommeren kan du besøke ysteriet og gårdsrestauranten og smake ostene i sitt opprinnelige miljø.