Grillkongen Thomas
MENY-Lauget består av matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. Thomas er utdannet butikkslakter og brenner for ferskt kjøtt og grilling.
Thomas Høe
Ferskvaresjef på MENY Ski Storsenter, fra Bodø/Fredrikstad
- Utdannet butikkslakter, startet som lærling på MENY Begby
- På fritiden er det småbarnsliv og snekring, fisketurer og trening.
Jeg startet i MENY som 18-åring, da en ferskvaresjef ringte og spurte om jeg ville begynne som læring.
MENY Begby, MENY Mosseporten, MENY Østfoldhallen, MENY Drøbak og nå, MENY Ski Storsenter. Jeg blir riktignok rastløs og har ikke strandet i en butikk, men jeg har vært i systemet i snart 20 år – og trives fortsatt kjempegodt!
Hva er ekspertområdet ditt?
Favoritten er kjøttavdelingen. Her kan jeg selge kvalitetskjøtt og inspirere kundene til å prøve noe nytt. Skape matglede, rett og slett. Jeg er også veldig glad i å jobbe med fisk og ost.
Jeg føler jeg har lykkes når folk kommer tilbake, takker for tipset og forteller meg hvor godt maten smakte.
Hva er der viktigste MENY-Lauget gjør, synes du?
Vi hjelper små produsenter med å utvikle produkter som egner seg for salg, og som gjerne er litt nyskapende.
Samtidig jobber vi for å vise kundene hvor mye bra mat vi har her i landet. Lauget bidrar til å ta vare på matglede og matkultur, både i og utenfor MENY.
Og vi lærer mye av hverandre. Jeg har ikke kokkefaglig bakgrunn som mange av de andre, og det er veldig motiverende for meg å være med i Lauget.
Hvis du får ta med deg tre Matskatter fra din region til en øde øy?
Jeg må ha med havregryn med sjokoladebiter fra Den Sorte Havre. Det spiser jeg til frokost hver dag.
Jeg vil også ta med noe søtt, en veldig god Moccapudding fra Ek Gårdskjøkken, og Grumpy Dane, en frisk og fin alkoholfri surøl fra Nøisom. Den er forresten veldig fin å dampe blåskjell i!
Prøv en av Thomas' favoritter:
Har du noen gode kokketips?
Når du helsteker kjøtt, som culotte, tri-tip eller t-bone, la det romtemperere før du bruner det godt med endel smør i panna, friske urter og sitron.
Ta kjøttet ut av ovnen 2-3 grader før ønsket kjernetemperatur, la det hvile under folie på benken i 20 minutter og skjær det i tynne skiver.