Alt til nyttårsaften

Alt til nyttårsaften

Nyttårsmiddagen er festmiddagen over alle festmiddager! Her finner du våre beste tips til bordpynt, forrett, hovedrett og dessert - i tillegg til en rekke kjøttfrie alternativer til nyttårsmiddagen.

Tradisjonell nyttårsmiddag

Helstekt kalkun med waldorfsalat, rosenkål, poteter og en deilig saus er det de fleste av oss forbinder med nyttårsmiddagen. Blir dere færre til bords enn vanlig i år? Prøv helstekt kalkunfilet istedenfor.

Ikke glem dette til nyttårsfeiringen

Server en 3 retters meny på nyttårsaften

Det høres kanskje skremmende ut å servere treretters, men det er enklere enn du tror. Velg gjerne noe du må lage i forveien så du slipper å stresse, og velg retter som ikke er for avanserte, slik at du også kan nyte festen. 

Drinker og snacks mens man venter

Når nyttårsmåltidet er inntatt, er det fremdeles en god stund igjen til det nye året ringes inn. Server god snacks, og by gjerne på gode drinker, punsj og mocktails før, under og etter måltidet. 

Serverer du en mektig hovedrett, bør du velge en lett forrett og dessert. Hvis hovedretten er lett, kan du velge sjokolade eller en annen mektig dessert.

Den store festmiddagen

Nyttårsaften er årets siste måltid, og hva passer vel bedre enn å avslutte året som var med en lekker hovedrett av spennende og smakfulle råvarer? Populære valg er hel indrefilet, andebryst eller helstekt and, hummer, kongekrabbe, kveite og viltkjøtt som reindsyr og rype.

Dårlig tid? Vi har ferdige desserter:

Pynt til nyttårsfest

Nyttårsaften er en kveld mange forbinder med glitter og glam. Sett stemningen med et pyntet bord, konfetti og stjerneskudd. Det trenger ikke være kostbart eller tidkrevende, se våre tips og bli inspirert!

Godt nytt år!