Enkle ostefat i hverdagen

Enkle ostefat i hverdagen

Har du litt tid for deg selv etter at barna har lagt seg på en tirsdag? Et ostefat trenger ikke å være komplisert. Ostene du bruker til frokost og på matpakken kan også passe med kjeks, nøtter og marmelade, og oppskåret på et fat blir kosen den lille ekstra.

Et ostefat trenger ikke å være komplisert for å smake godt og gi en følelse av luksus i hverdagen.

De samme ostene som du bruker til hverdags kan også passe med kjeks, nøtter og marmelade. Det tar ikke lang tid å skjære osten i biter og dandere på et fat med tilbehør, og det gjør det lille ekstra for kosen - også på en helt vanlig tirsdag. 

3 forslag til gode og enkle ostefat i hverdagen

Et ostefat behøver ikke bestå av kraftige, skarpe oster. Hverdagsostene gjør det like bra på ostefatet! Et ostefat behøver ikke bestå av kraftige, skarpe oster. Hverdagsostene gjør det like bra på ostefatet!

Et lett ostefat med soter som vil falle i smak hos de aller fleste. Fire norske, milde oster som gjerne brukes til frokost og på matpakken også. 

  • Anbefalt tilbehør: Valnøtter med honning og fikensyltetøy

Lite ostefat med blåmuggost og chevre Lite ostefat med blåmuggost og chevre

Prøv norsk chevre basert på geitemelk sammen med en kremaktig blåmuggost og den kjente kjære klassikeren vellagret Jarlsberg.

Server med en god marmelade, honning med nøtter eller syltetøy, grove kjeks og frukt smaker godt til og gjør seg godt på ostefatet.

Alt du trenger:


Lite ostefat med kjære oster

Store og bugnende ostefat er imponerende, men kan være krevende. Her er en oppskrift på et enkelt og godt ostefat med fire populære norske oster. Server med marmelade, tørket frukt og dine favorittkjeks.

  • Anbefalt tilbehør: Pære og fikensyltetøy

Alt du trenger

Marmelade og nøtter som tilbehør

Velg enkelt tilbehør som eple, tørket aprikos og syltetøy eller marmelader. Godt brød eller nøytrale kjeks er et must til et hvert ostefat.

Om du i tillegg serverer osten med pærer, hasselnøtter, tørkede tranebær og/eller honning blir det ekstra godt.

Unngå kjeks som er alt for salte eller som har for mye smak i seg selv, for de overdøver de milde ostesmakene.

Slik setter du sammen ostefatet

Et godt utgangspunkt når du skal sette sammen oster er å velge variert, sett gjerne sammen en fast hvitost som Jarlsberg eller Østavind, en kremost som TINE Snøfrisk, og kanskje en med litt mer smak som en blåmuggost som Selbu Blå eller en velsmakende chevre.

Det viktigste er uansett at du setter sammen og bruker oster du liker.

Blant ostene i MENYs ostedisk finner du flere godbiter, og har du ost igjen så har du også ost til frokost og lunsj, eller til middagen resten av uken. Her finner du også tilbehør og kjeks slik at du enkelt kan sette sammen et ostefat på kort tid.