Ostelandet - nettstedet for alle som er glade i ost
Kraftkar fra Tingvoll og Fanaost fra Ostegården er kjente navn for osteelskere over hele verden, men det finnes så mange flere suverene norske håndverksprodusenter som fortjener å løftes frem.
Målet med Ostelandet er å gi leserne en samlet oversikt over det store mangfoldet av norsk kvalitetsost som selges i butikk og på gårdsutsalg rundt i landet.
Det handler om mange års solid håndverkskunnskap blandet med kjærlighet til faget og en stor porsjon tålmodighet.
Norsk melk tilhører verdens beste og er et resultat av god dyrevelferd, sunt fôr og beiteforhold som gir råvaren en stedegen smak.
På Ostelandet kan du stifte bekjentskap med mer enn 80 osteprodusenter og nærmere 350 kvalitetsoster med hver sin særegne smak.
Norsk ost er så mye mer enn pålegg på brødskiva. Det handler om kvalitetsoster på nivå med klassikere som Roquefort, Parmesan og Gruyère.
Dette er nettstedet for den som vil lære mer om norsk ost og få svar på viktige spørsmål som:
- Kan skorpen spises?
- Kan osten fryses?
- Hvordan velge drikke til ost?
- Utstyrsguide (hva er forskjell på de ulike osteknivene?)
- Hvor mye beregner du av ost til forrett, ostetallerken og som en dessert?
- Oppbevaringstips
- Tips til tining
- Når de ulike oster bør tas ut av kjøleskapet før servering
- Tips til gode osteadresser (spisesteder/butikker) rundt i landet
- Intervju med ulike norske ystere og osteksperter
- Historikk og ystemetoder
Nettstedet er utviklet av HANEN i tett samarbeid med Norsk Gardsost. Hele verdikjeden innen produksjon og salg av norsk ost har bidratt både faglig og økonimisk for å realistere nettstedet.
I tillegg har Innovasjon Norge gjort det økonomisk mulig å skape dette unike universet for all norsk ost.