Slik oppgraderer du ostesmørbrødet
- Ostesmørbød kan lages akkurat så enkelt eller så avansert som du ønsker. Og det beste av alt – det blir liksom aldri feil med ostesmørbrød, sier osteansvarlig Stian Bråthen Johansen på MENY Østfoldhallene.
Ostesmørbrød er ofte den første retten som barn og ungdom lærer seg å lage. Det finnes alltid en bit ost i kjøleskapet og en litt for gammel brødskalk på kjøkkenbenken.
- Det geniale med ostesmørbrødet er at både osten og brødet føles og smaker ferskt etter å ha fått en omgang i stekepanna, toastjernet eller ovnen, sier Stian
Med litt smør på begge yttersidene av brødet, har du et knasende sprøtt ostesmørbrød på 1-2-3!
Ostesmørbrød etter sesong
I MENY har vi et bredt utvalg av oster som egner seg til ostesmørbrød og forslag til hvordan du kan variere ostesmørbrødene i takt med skiftende sesonger.
I november er edamerosten på plass i butikken, og da er det kanskje fristende med et BLT-smørbrød med edamer, bacon tomat og aioli?
Avokado, pesto og aioli er for mange nye ingredienser på ostesmørbrødet, men du kan også gå for det helt enkle.
- Blant den yngre garde har jeg hørt rykter om at det er god gammeldags Norvegia og rikelig med piffikrydder som gjelder, sier osteansvarlig Stian Bråthen Johansen.
Tips som løfter ostesmørbrødet:
- Velg en smaksrik ost som vellagret, blåmugg eller kittmodnet ost
- Bruk sennep. En uslåelig kombinasjon med smeltet ost.
- Bruk både noe salt og søtt For eksempel er pære veldig godt som tilbehør. En skarp ost trenger noe sødme som kan gi litt balanse i smakene.
- Server med salat. Ønsker du er litt større måltid, kan du øke grønnsaksinntaket ditt ved å servere ostesmørbrød med grønn salat ved siden av.