Påskelam på fire måter
Lam er en påsketradisjon for mange. I tillegg til den gode smaken, er tilberedningsmetoden en god grunn til å nyte lam i påsken; lam egner seg nemlig svært godt til langtidssteking på lav temperatur.
Det betyr at du kan la lammesteken stå i ovnen mens du tar en skitur - enklere blir det ikke å tilberede årets påskemiddag!
Lam til påskemiddagen:
Er du glad i det tradisjonelle lammelåret og spiser helst det samme til påske hvert år? Eller ønsker du å prøve nye smaker, med nytt krydder eller tilbehør?
Her får du fire gode og saftige oppskrifter på lammelår:
1. Langtidsstekt lammelår
Langtidsstekt lammelår med fløtegratinerte poteter er en sikker vinner. Med kremet saus og gode grønnsaker er dette en klassiker som aldri går av moten.
Når låret er ferdigstekt, kan du pakke det godt inn i folie (og gjerne under en dyne), da har du en time eller to på deg til å gjøre klart til middag, samtidig som kjøttet holder seg varmt.
2. Lammelår a'la Provence
Provencalsk lammelår i skiver med linser er perfekt som middag når flere samles rundt bordet! Her får du mørt helstekt langtidsstekt lammelår med deilig smak fra rosmarin, timian og hvitløk.
Sammen med linser og grønnsaker som fanger aroma fra lammekraft og vin, gjør denne retten seg selv i ovnen.
Ikke glem disse til årets påskelam
3. Saftig, grytestekt lammelår
Det er mange måter å steke lammelår på, men denne oppskriften på grytestekt lammelår er enkel og lager seg selv i ovnen på ca 2 timer.
Slik gjør du:
- Gni inn lammelåret med salt og pepper, og brun det i smør og olje.
- Stikk et steketermometer i den tykkeste delen.
- Skjær grønnsakene i biter og ha grønnsaker, øl, tomatpuré og steken i gryten.
La gryten trekke under lokk like under kokepunktet i ca. 1,5 time, til kjernetemperaturen er 70 grader.
4. Helstekt lammelår med bakte tomater og tzatziki
Denne oppskriften på helstekt lammelår med bakte tomater og hjemmelaget tzatziki er proppfull av smak! En sikker vinner til påske, og det spennende tilbehøret vil garantert imponere gjestene.