God mat til påsketuren
Uansett om du er på tur i den nære skogen eller på fjellet, er turmat lurt å ha med. Litt proviant, varm drikke og tursjokolade er et must på påsketuren!
Ferdig turmat i sekken
Hvis du ikke har tenkt til å fyre opp bålet eller engangsgrillen, er det godt å vite at det finnes både varm og kald mat du enkelt kan ha med i sekken.
- Lag en purert suppe og ta den med på termos – herlig, varmt og næringsrikt. Spesielt godt på kalde dager er supper med varmende ingefær eller chili.
- Pølse på termos er en klassiker for både store og små!
- Smoothie på brusflaske er også en forfriskende barnefavoritt som passer godt på tur.
- Wraps fungerer like godt å grille på bålet som å spise kald. Det finnes mange ulike varianter, og her er det bare fantasien som setter grenser.
- Baguette er også en klassiker. Fyll med godt pålegg, spis og nyt. Du kan også fylle den med god ost og spekeskinke og varme den lett på bålet i aluminiumsfolie.
Kakao med krem - en selvfølge i sekken
En god kakao med krem får selv den staeste gjennom skiløypa. Men hvordan tar man med seg krem ute på tur? Enkelt!
Ha fløte på et tomt syltetøyglass, og rist det rett før servering. Kjempesmart måte å lage krem på når du er ute på tur! Husk å ikke fylle glasset helt opp med fløte, slik at kremen har plass til å utvide seg og bli luftig.
Dette må med i tursekken:
Mat på bålet
På lengere turer kan det være lurt med mye energi, litt større matpakker og hyggelige pauser. Å lage et bål er koselig, og med grilling blir selv den enkleste maten tryllet om til deilige retter!
Grillet ostesmørbrød er lett å lage og godt å spise. Finn en pinne med to kvister og tre brødskiven på, eller pakk i folie og legg på glørne.
Pinnebrød som turmat er en slager. Det er enkelt og smaker godt når man er ute på tur. Husk å steke pinnebrødene over glørne, åpen ild vil gi svartbrent brød.
God turmat til bålet:
Bakt potet på bål
Bakt potet er perfekt mat du enkelt kan varme på bålet. Det krever litt forarbeid, men er superenkelt å varme når man først har fyrt opp bålet på rasteplassen.
Slik gjør du:
- Kok potetene hjemme i 30-40 minutter. Dette gjør at potetene enkelt kan bakes ferdig på bålet på kort tid.
- Skjær et kryss i de ferdigkokte potetene slik at du kan fylle potetene.
- Ha i ditt favorittfyll, som f.eks ost og skinke, mozzarella og tomat eller kjøttdeig, mais og ost.
4. Pakk godt inn i aluminiumsfolie
5. Potetene varmes enkelt på bålet i ca 10 minutter til de er gjennomvarme og evt ost er smeltet. Enkel og god mat på tur!
Søte desserter på tur
Har du en søtmums med deg på tur, er banan og sjokolade med nøtter perfekt i folie på bålet. En deilig banansplitt på tur!
Slik gjør du:
- Skjæret snitt halvveis ned i en banan med skall.
- Putt sjokoladebiter i snittet du har laget. Her kan du også ha i nøtter. Salte nøtter med søt banan og sjokolade er veldig godt!
3. Pakk bananene i folie
4. Legges på bålet i ca 10 minutter til sjokoladen har smeltet og bananen er god og varm. Nytes i påskesola!