Hemmeligheten bak en god pizzasaus
Uansett om du foretrekker amerikansk pizza, italiensk pizza eller den klassiske langpannen, så er det én ting alle pizzaelskere er enig om: Pizzasausen blir best når du lager den selv!
Tomater av god kvalitet
Hemmeligheten bak en god pizzasaus er så åpenbar at den lett kan gå i glemmeboken, særlig når du står på butikken en fredags ettermiddag. Det som skiller en god pizzasaus fra en «ok» pizzasaus er rett og slett kvaliteten på tomatene.
Vi anbefaler disse tomatene:
Lag italiensk pizzasaus
Riktig pizzasaus er viktig for en tradisjonell, italiensk pizza. Det beste av alt er at denne pizzasausen er utrolig enkel å lage selv, og krever få ingredienser. Men det er to ting du må huske på for å lage autentisk pizzasaus:
- Ikke kok sausen
Når du koker sausen, vil mye av væsken koke vekk. Når pizzaen går i ovnen på høy varme, vil sausen koke nok en gang. Resultatet blir en tørr og kjedelig pizza. - Ikke krydre sausen
Ja, du leste helt rett! Kanskje du lager verdens beste pizzasaus med krydder, olje, hvitløk og en hemmelige ingrediens - men siden denne sausen er så full av smak, vil alle pizzaene du lager smake akkurat det samme. La heller pizzadeigen og toppingen stå for den store smaksopplevelsen.
Slik lager du ekte, italiensk pizzasaus
Italienerne er kjente for retter med få ingredienser av høy kvalitet, og pizzasausen er intet unntak. For å lage en italiensk pizzasaus, trenger du to ingredienser:
- 400 g tomater (San Marzano eller andre hermetiske plommetomater uten skall)
- 4 g salt
Slik gjør du:
- Ha tomatene i en bolle og mos dem. Her kan du bruke hendene, stavmikser eller matmølle/passersil om du har.
- Smak til med salt
- Ha sausen på pizzabunnen rett før den skal i ovnen.
Lag klassisk, hjemmelaget pizzasaus
Skal du lage en pizza med tykkere bunn, kan du trikse litt med pizzasausen. Fordelen med å lage den fra bunnen av, er at du kan lage den akkurat slik du liker!
I tillegg vil smaken være bedre, og du får full kontroll over hva sausen inneholder. Lek deg frem med urter, hvitløk og chili, og finn smakskombinasjonen du liker best.
Slik lager du hjemmelaget pizzasaus:
Alt du trenger er hakkede friske eller hermetiske tomater, urter, hvitløk, olivenolje og litt sukker.
- La tomatsausen småkoke til den får en tykk og fin konsistens. Ønsker du en jevnere saus kan du gi den en omgang med stavmikseren.
- Fordel sausen utover pizzabunnen (gjerne hjemmelaget), strø over ost og topp med 1-2 utvalgte toppinger.
Gjør det enkelt med ferdig saus
Litt dårlig tid eller har du bare lyst til å slippe og lage pizzasaus? Hos MENY finner du et stort utvalg for enhver smak.
Topp pizzaen med passata for deg som liker det enkelt, Mutti pizzasaus om som ønsker noe hakket mer krydret og pizzasausen fra Peppes når du skal ha den klassiske lørdagspizzaen.