Slik trekker du pølsene
Det viktigste å huske på når du skal servere pølser er at de skal trekke ikke koke. Når pølsene koker sprekker de, og da vil all kjøttsaften renne ut og pølsene vil smake lite.
Når du serverer pølser til middag beregn ca. 2 pølser til barna og 4 til voksne.
Slik trekker du pølser perfekt:
- Først kok opp vann i en stor kasserolle.
- Skru ned varmen før du legger pølsene i.
Tips! For best resultat kan du bruke et termometer for å kontrollere temperaturen i vannet. Ca 78-80 grader °C er passe temperatur for pølser.
- Pølsene skal trekke i det varme vannet i ca. 10 minutter eller til pølsene flyter.
Dersom pølsene er frosne bør du øke tiden til ca 15-20 minutter. For å være sikker på at pølsene er ferdig, kan du knekke wienerpølsene og høre om de har den gode knekkelyden. Eventuelt kan du smake en liten bit for å vite om de er varme tvers igjennom.
Noe for en hver smak
Det finnes mye godt og spennende tilbehør som passer til pølser.
Klassisk tilbehør er pølsebrød, lomper, sennep og ketchup og gjerne sprøstekt løk eller hakket fersk løk ved siden av.
Pølsebrødene blir gjerne ennå bedre hvis de blir varmet litt opp i en toastgrill eller ovnen først. Annet godt tilbehør kan være løkmarmelade, salater og potetmos.