Slik bruker du rester av pølse og lompe
Det er ikke alltid like lett å få antall pølser spist til å gå opp med antall lomper eller pølsebrød i en pakke. Sitter du igjen med litt til overs? Slik bruker du restene av pølsemiddagen:
Til matpakken
Lomper er topp i matpakka, og mange barn synes det er både gøy og godt å få lompe med brunost eller ost og skinke. Lomperull er også godt med spekemat, eller kremost og røkelaks.
Lompetoast
Ha ost og skinke mellom to lomper, og stek på begge sider i en medium varm stekepanne, eller i et vaffeljern. Da har du raskt lompetoast, eller en slags quesadillas om du vil. Dypp gjerne i ketchup eller salsa.
Lomper som wraps
Har du flere rester fra gårsdagens middag? Lomper og lefser kan fylles med det meste, rester av kylling eller kalkun, egg eller spekemat. Du kan også bruke lomper som bunn til en enkel pizza.
Pølsebrød som sandwich
Pølsebrød kan være utgangspunktet for kjempegode sandwicher, og bruk gjerne rester her og. Biter av kylling eller biff fra midddagen i går er godt sammen med grønnsaker og gode dressinger.
Flere sandwichoppskrifter:
Flere retter med pølsebrød
Pølsebrød kan ofte brukes på samme måte som tørt brød. Gode tips da er å lage krutonger, som er kjempegodt i salater og supper. Eller noe søtt og godt som brødpudding og arme riddere. Du kan også bruke pølsebrød i den italienske salaten panzanella. Se oppskriftene under.
Nye retter med pølse
Pølser kan enkelt deles i biter og brukes videre til ulike middager neste dag. Hva med å ha dem i en tomatsuppe, i en omelett, pytt i panne, pasta, i en pølsegrateng eller i en enkel pølsegryte?