Skalldyr passer godt til både hverdag og fest! Lag et enkelt smørbrød med krabbe, en gryte med blåskjell eller server nykokt hummer til en spesiell anledning. Enten du vil ha et overdådig skalldyrfat eller en enkel fiskesuppe med blåskjell og reker, finner du alt du trenger av oppskrifter og tips til et fantastisk skalldyrmåltid her.
Krabbeklør, eller ferdigrensede krabbeskjell finner du i fiskedisken hele året, og på høsten er det sesong for krabbe - da bugner det også av hel krabbe i disken. By på krabbeskjell, krabbeklør eller et hyggelig krabbelag!
Reker er perfekt på et deilig rekersmørbrød, men du kan også bruke reker i salater, supper og gryter. Selv om den typiske loffeskiven med majones og reker er en tidløs klassiker, passer reker til mye annet godt!
Blåskjell er mest vanlig å dampe og spise med loff og tilbehør, eller i en deilig suppe. Men hvorfor ikke prøve dem i en smakfull pastarett eller en god paella? Blåskjell er en enkel råvare som tåler mye krydder og passer godt til mange smaker. Perfekt å eksprimentere med på kjøkkenet!
Hummer er ekte festmat, og er god som den er med godt tilbehør. Men det er også mye godt man kan gjøre med hummer. Den kan grilles, stekes og gratineres, eller hva med en god hummersuppe? Her er våre favorittoppskrifter:
Både sjøkreps og kongekrabbe er gode råvarer som passer ypperlig på et lekkert skalldyrfat, men de er minst like gode i retter hvor de får spille hovedrollen. Prøv dem i en klassisk skalldyrsuppe, paella eller stekt i urtesmør.
Kamskjell er uten tvil en delikat råvare som egner seg godt til alt fra overdådige forretter til sushi og grillspyd. Kamskjellene har en mild smak og passer til mange gode smaker. Prøv en av disse oppskriftene:
Lag noe godt med østers, hjerteskjell eller kanskje kongereker? Hos MENY finner du et stort utvalg av ferske skjell som vongoleskjell og knivskjell og spennende skalldyr som gambas, kongereke og ferskvannskreps. Bli inspirert til å prøve noe nytt med disse oppskriftene: