Slik steker du koteletter

Slik steker du koteletter

Nakkekoteletter, svinekoteletter og sommerkoteletter er alle god hverdagsmiddag som de aller fleste liker. Vi viser deg hvordan du enkelt tilbereder koteletter enten i stekepanne eller i ovn. God middag!

Koteletter er mørt kjøtt som stekes ferdig på få minutter. Her får du tips om tilberedning og gode oppskrifter. Rask og god hverdagsmat!

  • Nyhet
    Sommerkotelett Bøkerøkt Ca1,1kg Gilde

    Sommerkotelett

    Bøkerøkt Ca1,1kg Gilde

    152,90 kr

    1,1 kg

    139,00 kr/kg

  • Svinekotelett Benfri 2pk Jacobs

    Svinekotelett

    Benfri 2pk Jacobs

    69,90 kr

    218,44 kr/kg

  • Nakkekoteletter Av Svin Jæren Smak pr Kg
    • Holdbarhet: Minst 4+ dager

    Nakkekoteletter

    Av Svin Jæren Smak pr Kg

    50,22 kr

    310 g

    162,00 kr/kg

  • Nyhet
    Sommerkotelett Bøkerøkt Ca440g Gilde

    Sommerkotelett

    Bøkerøkt Ca440g Gilde

    61,16 kr

    440 g

    139,00 kr/kg

  • Nyhet
    Svin Nakkekotelett Benfri 3pk 540g Sommevibber

    Svin Nakkekotelett

    Benfri 3pk 540g Sommevibber

    109,00 kr

    201,85 kr/kg

  • Nyhet
    Svin Nakkekotelett Bbq Ca900g Sommervibber

    Svin Nakkekotelett

    Bbq Ca900g Sommervibber

    125,10 kr

    900 g

    139,00 kr/kg

I stekepanne

Brun kotelettene raskt i varm panne 2-3 minutter på hver side og dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 minutter.

Brun kotelettene i en stekepanne før de etterstekes videre under lokk Brun kotelettene i en stekepanne før de etterstekes videre under lokk

Langt de fleste velger å skjære vekk kotelettens fettrand. Vent gjerne med dette til etter steking for å beholde det meste av den gode smaken.Ved oppvarming smelter noe av fettet og siver ut i pannen, så du trenger ikke være redd for at fett skal trekke inn i kjøttet. Renskjærer du kotelettene synker fettinnholdet fra 14 prosent til 5,1 prosent. Halvparten av dette er umettet fett.

 Se oppskrift på svinekoteletter med lun fransk potetsalat her

Lun potetsalat sammen med svinekoteletter er en sikker vinner Lun potetsalat sammen med svinekoteletter er en sikker vinner

Alt du trenger til svinekoteletter med lun potetsalat:

Ovnsstekt i form 

Ovnsstekte koteletter gir et saftig resultat og mindre oppvask. Bruk en stekepose, ildfastform eller langpanne. Krydre kotelettene med salt og pepper. Brun dem på begge sider i smør i en varm stekepanne. 

Ved å ovnssteke koteletter får du et saftig resultat - hver gang! Ved å ovnssteke koteletter får du et saftig resultat - hver gang!

Ha kotelettene i en ildfast form sammen med ønsket tilbehør og kraften. La kotelettene steke i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter.

  • Se oppskrift på ovnsstekte nakkekoteletter og grønnsaker i form her.