Slik lager du ekte meksikansk fisketaco
I utgangspunktet passer de fleste typer fiskefilet til tacoen, men laks, ørret og torsk er helt klart favoritter blant barna.
Fiskefilet er enkelt og raskt å tilberede, og går faktisk raskere enn kjøtt. Kjøp dem skinn- og benfrie og skjær dem i grove terninger.
Fisken trenger kun stekes i 2 minutter med tacokrydder og olivenolje. Du trenger ikke tilsette vann som i taco med kjøttdeig, men skvis gjerne litt limesaft over fisken for ekstra saftig og smakfullt resultat. Deilig og friskt!
Sprøstekte fiskepinner med tacosmak
Hva med å lage hjemmelagede, sprøstekte fiskepinner med tacosmak? Bland tacokrydderet med brødsmulene som du panerer fisken med.
Stek fisken i pannen og fyll fiskepinnene i tacolefser med guacamole, rømme, salat, vårløk og et dryss koriander.
Barn er spesielt glad i fiskepinner, men mange synes fisken blir enda bedre når det er stekt i tacokrydder.
Litt sunnere og smakfulle varianter
Du kan også eksperimentere med tilbehør i mange andre spennende nyanser! Hva med å prøve babyspinat i stedet for salat, og fetaost og ricotta i stedet for vanlig gulost?
Hvis nytt tilbehør gir mersmak kan du prøve knasende sprø rødkål. Revet gulrot er også en fargeklatt som er supergodt i taco!
Eventuelt kan du kombinere både rødkål og gulrot og lage en finstrimlet råkostsalat. Topp salaten med en syrlig touch, og lag en dressing av lime, olivenolje og frisk koriander. Nydelig!
Salsaen er en viktig innslag i tacomåltidet og det finnes mange eksotiske varianter og måter å variere en salsa på. Har du prøvd mangosalsa med chili og koriander? Kjempegodt og friskt tilbehør til fisketaco! Husk også guacamolen - det er kjapt og enkelt å lage selv.