Vegetartapas? Dette er de beste rettene
Naturlig kjøttfritt
Det finnes mange gode tapasretter, og småretter, som er naturlig kjøttfrie, som bruschetta med tomat, potetomelett, asparges og fylt portobello. I tillegg finnes det gode kjøtterstatninger der hvor det er kjøtt i den opprinnelige oppskriften, vi har noen gode tips der og.
Bruschetta
Lune, sprø skiver av baguett toppet med olje, hvitløk og hakkede tomater er kjempegodt som forrett eller tapas. Du kan også variere ved å tilsette avokado eller spekeskinke, eller bytte ut tomatene med chevre som får bli med i ovnen og senere toppes med honning.
Halloumi
Halloumi er en fast ost som tåler varme godt, og som også gjerne kan grilles eller paneres. Server den i grønn salat eller som her, med chilisaus.
Spansk potetomelett
I Spania er vi vant til å få tykke, gode omeletter med hakket løk og mør potet. Det tar litt tid, men er veldig godt og krever få ingredienser. I oppskriften under har vi jukset litt ved å bruke ferdig kokte poteter, gjerne rester fra i går. Da går det raskere.
Portobello
Portobello er den soppen som smaker mest som kjøtt, og er en yndet kjøtterstatning. Bruk den for å lage vegetardeig, som erstatning for kjøtt i en burger, pasta eller fyll dem med god kremost og grill dem som i oppskriften under.
Asparges
Asparges er kjempegodt som tilbehør eller som en egen liten rett. Er du heldig og finner hvit asparges i sesong, er denne regnet som en delikatesse.
Sliders
Sliders, eller miniburgere, kan lages kjøttfrie ved å bruke kjøtterstatning, grillet portobello eller grillet halloumi. Topp så med grønnsaker og en god saus, samt ferske burgerbrød.
Sommerruller
Sommerruller er sosial mat som man gjerne kan lage ved bordet, litt som taco. Du kan også lage dem på forhånd og servere som tapas. Sett frem ulike sauser som hoisin, satay og sweet chili, så kan gjestene velge selv.
Aubergine
Et godt tilbehør eller topping er en smakfull muhammara - en kremet auberginesaus som kan brukes som dipp, saus eller godt tilbehør. Ha den på pitabrød, små pizzabunner eller annet godt brød.