Hjemmelaget påskegodt

Hjemmelaget påskegodt

Noe av det diggeste påskegodtet kan du lage selv. Med gode tips og oppskrifter er det ikke vanskelig!

Se video om hvordan du lager sjokoladetrøfler ovenfor

Marsipan er en klassiker i påsken. Du kan kjøpe ferdig marsipan hos MENY av god kvalietet, men den blir også utrolig velsmakende hvis du lager marsipanen fra scratch! 

Kokkens tips: pynt med strøssel, hakkede nøtter, kokos eller skivede mandler!


Tips: La barna få være med å lage marsipanen, og lag gjerne morsomme figurer. Små rullede marsipanegg i et formet marsipanreir blir veldig fint!

Godt tips: Vær kreativ og bruk farge i marsipanen! Konditorfarge kan bli litt for svak til marsipan, så bruk heller noe som heter ”pastafarger.” Disse er mer konsentrert farge i pasta/geleform.

Ønsker du en litt sunnere variant er denne oppskriften fin. Sunn marsipan med mørk sjokolade og dadler er en herlig smakskombinasjon:

Er du med mer glad i sjokolade, er disse sjokoladetrøflene kjempegode og enkle å lage på hytta!

Med mørk sjokolade, fløte, smør og kakao er dette godis som tar kort tid å tilberede. 

Kokkens tips: Lag din egen fruktnøtt. Hakk ulike typer nøtter og spre de på en bakepapir med rosiner. Smelt mørk sjokolade med 70% kakaoinnhold og hell jevnt over hakkede nøtter og rosiner. La blandingen stivne før du deler den opp.  Litt ekstra energi til turen!

Tips for barna: Påskeeggene kan gjemmes på mange forskjellige måter. Hva med skattekart, rebusløp eller aktivitetsløype hvor man må gjennom ulike poster?

  • Bountyboller med kokosmasse og kokesjokolade smaker akkurat som den kjente sjokoladen. Godt i påskeegget!

Tips for barna:  Lag boller og form de til harepuser eller kaniner. Bruk en saks for å klippe til kaninører, eller lag harepuser som på bildet. Husk rosiner til øyne!

Hvis du vil ha litt ekstra pynt på er “melis-pels” kjempegodt på toppen. 

Har du appelsiner og egg til overs?