Hjemmelaget påskegodt

Hjemmelaget påskegodt

Påskegodteri hører påsken til, og noe av det beste påskegodtet kan du lage selv. Hva med hjemmelaget påskemarsipan eller hjemmelaget kvikk lunsj til påskeegget? Se våre smakfulle oppskrifter!

Uansett om du skal dele ut mange påskeegg til familie og venner, bare til barna eller kjæresten er det ekstra gøy å kunne dele ut hjemmelaget påskegodt. 

Selv om du ikke skal dele ut påskeegg, betyr ikke det at du ikke kan nyte litt ekstra god snacks i godstolen med årets påskekrim. I påsken kan vi kose oss litt ekstra!

Dårlig tid? Kjøp ferdig marsipan:

Hjemmelaget marsipan

Marsipan er en klassiker i påsken. Du kan kjøpe ferdig marsipan av god kvalietet, men den blir spesielt velsmakende hvis du lager marsipanen selv.

Trill marsipanegg, dypp dem i sjokolade og ha fargerikt strøssel på - perfekt til påskeegget! Trill marsipanegg, dypp dem i sjokolade og ha fargerikt strøssel på - perfekt til påskeegget!

Slik gjør du:

  1. Skåld mandlene i kokende vann. Dette tar kun noen minutter.
  2. Legg dem i et kjøkkenhåndkle, brett over og kna mandlene litt. Da løsner skallet. Klem mandlene ut av skallet med fingrene.
  3. Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser.
  4. Tilsett melis og eggehvite og kna sammen til en fast deig.
  5. Pakk marsipanene inn i plast og la deigen hvile i kjøleskap i minst to timer.

Har du alt du trenger?

Hjemmelaget Kvikk Lunsj

Endelig kan du lage turkjeksen selv! Kvikk Lunsj-sjokolade er et must i påsken. Her er en kjempegod og enkel oppskrift på hjemmelaget Kvikklunsj sjokolade som blir både sprø og søt.

Kjeksen stekes enkelt i vaffeljern i 1-2 minutter, og dyppes i så sjokolade. Enkelt og veldig godt!

... Eller kjøp de klassiske variantene:

Morsomme påskeboller

Morsomme påskeboller

I påsken har man litt ekstra god tid, så hvorfor ikke ta med barna på kjøkkenet? Lag søte påskeharer og kaniner av bolledeig! Vi viser deg hvordan.

Glad i fruktnøtt? Lag din egen!

Alt du trenger er mørk sjokolade, hakkede nøtter og rosiner. Har du annen tørket frukt kan du ha dette i også. Nytes i solveggen på tur eller på terrassen hjemme. 

Slik gjør du:

  1. Hakk ulike typer nøtter og spre de på en bakepapir med rosiner.
  2. Smelt mørk sjokolade med 70% kakaoinnhold og hell jevnt over hakkede nøtter og rosiner.
  3. La blandingen stivne før du deler den opp. 
Påskeegg kan gjemmes på mange forskjellige måter. Hva med skattekart, rebusløp eller aktivitetsløype hvor man må gjennom ulike poster?

Appelsinbåter dyppet i sjokolade

Essensen av påske er sjokolade og frisk appelsin. Hvorfor ikke kombinere disse to? Dette er noe som alltid slår godt an, og er raskt å lage når man har lyst på noe ekstra godt. 

Sjokolade og kokos

Dette er nok en uslåelig kombinasjon. Hvorfor ikke prøve deg på hjemmelagde Bounty-boller? Eller hva med hjemmelagde kokosboller eller kokosbollekake?

For den som elsker kombinasjonen av kokos og sjokolade blir dette et høydepunkt i påsken.

Fyll påskeegget med sunt smågodt

Fyll påskeegget med sunt smågodt

Verken påskeegget eller godteriet trenger å være usunt. Her får du tipsene som gjør påskeegget både fargerikt, veldig godt og litt sunnere!

Smakfull konfekt

Hjemmelaget kontekt er noe alle setter pris på. Her kan du også ta det du har i skapet og bruke det på spennende måter som gir unik konfekt. 

Trenger du litt hjelp på veien, har vi flere gode oppskrifter du kan prøve deg på:

Har du ikke noe spennende å blande i sjokoladen? Ha i litt flaksalt! Kombinasjonen med salt og søtt er veldig god.