Den diggeste veggismaten
Før lagde man sjelden egne vegetarretter. Skulle man servere vegetarianere, tok man bare ut kjøttet og merket tydelig at noe manglet. Nå finner man spennende, smakfulle vegetarretter som er knallgode i seg selv.
Hvit pizza med creme fraiche og spinat
Prøv tradisjonelle retter med en vri! Vegetarpizza med stekt aubergine, squash og sopp er et godt alternativ til den vanlige pizzaen - her er det bare fantasien som setter grenser!
Toppes med god ost som mozzarella, cheddar eller en vellagret gulost for ekstra god smak.
Vegetarburger
Du trenger ikke unngå burger selv om du ikke spiser kjøtt! Bruk moste bønner og kikertmel som base, og bruk godt med krydder ut i fra hvilken smak du foretrekker. Smaksrik, spennende og utrolig god!
De siste årene har det også kommet mange ferdige vegetarburgere som gjør det enkelt å diske opp med en lekker burgermiddag til helgemiddagen.
Her er det mange forskjellige typer du kan velge mellom, fra soyabaserte burgere til rødbetburger eller bønneburger - og alt midt i mellom.
Prøv også disse oppskriftene:
Bønner, linser og kikerter
Bønner, linser og kikerter er et kjempegodt utgangspunkt for å lage mettende vegetarretter. Bruk for eksempel bønner i en chili sin carne eller i tacoen. Kikerter er kjempegode i supper, og du kan også lage falafel av dem.
Linsene hadde lenge et ufortjent dårlig rykte på seg, men de har en spesielt god konsistens og smak som gjør at mange kokker og hobbykokker sverger til linser på tallerkenen.
Ønsker du noe litt mer tradisjonelt finnes det mange gode supper, gryter og grønnsaksstuinger som er perfekt veggismat.
For å gjøre måltidet mer mettende kan du servere godt brød, ris eller couscous som tilbehør.
Vegetarpai full av smak
En deilig helgemiddag trenger ikke være kjedelig uten kjøtt. Prøv en spennende grønnsakspai, eller hva med å lage en pai med brokkoli, squash og løk? Her er det kun fantasien som setter grenser. Bruk det du har i kjøleskapet og by på fristende pai!
Prøv disse oppskriftene:
Få alt du trenger levert hjem:
De gode hverdagsmiddagene
Å finne ut hva man skal ha til middag hver dag kan være en utfordring. Heldigvis finnes det utrolig mye godt man kan kombinere. Et tips er å velge ut hovedelementet og jobbe deg ut i fra det.
Pasta er supert som vegetarmat, og her kan du kombinere med mange ulike smaker. En kremet saus, litt sopp og en frisk salat ved siden av er fint. Du kan også lage bolognese med bønner istedenfor kjøttdeig.
Salater kan også serveres både varme og kalde, og du kan enkelt variere ved å bruke det du har i kjøleskapet.
Prøv disse oppskriftene: