I matproduksjon er det viktig at naturressurser ikke misbrukes, at klimabelastningen tas på alvor og at arbeidernes rettigheter ivaretas.
I MENY har vi ca. 1100 leverandører med produksjon i flere titalls land. Våre kunder skal likevel være trygge på at maten de kjøper har riktig kvalitet, og er produsert på en måte som ivaretar mennesker, dyr og miljø. De skal også vite at vi ønsker å selge mest mulig norskprodusert mat med opprinnelse i norske råvarer.
NorgesGruppen, som står for innkjøpene i MENY, jobber for at alle ledd i verdikjeden skal ha systemer for oppfølging av mattrygghet, arbeidstakerrettigheter, miljø og dyrevelferd. Fokus er også på å bekjempe avskoging og uansvarlig fiskeri og havbruk.
I MENY skal vi gjøre det enkelt for kundene å ta bærekraftige valg. Vi fremmer sunnere varer, norsk sesongmat, lokalmat og bærekraftig matproduksjon, fisk- og sjømat og andre grønnere alternativer. Vi ønsker også produkter og løsninger med mindre plast og matsvinn velkommen.
MENY skal være tidlig ute både på innovasjon og bærekraft. Det har resultert i lanseringer som larvebrød, norske kongereker og Lerstang-kylling med 100% soyafritt fôr.