Julefrokost og julelunsj
bilde av embelem

Julefrokost og julelunsj

Den lekre julefrokosten er et høydepunkt for de fleste. Dette er frokosten som fort kan strekke seg til å bli både julebrunch, julelunsj og en tidlig middag.

 Alt fra ribba fra i går til spennende spekemat, roastbiff, deilig kjøttpålegg, blåmuggost, sild og salater blir satt fram. 
Når familien samles rundt bordet vil dere smake litt av alt, sitte lenge og nyte julens beste frokost.

Hjemmebakte brød og rundstykker

Julestresset er over og roen kan senke seg. Med bedre tid og en sen frokost kan man gjøre litt ekstra ut av brød og rundstykker.
Hva med nystekte rundstykker til julefrokosten? Prøv en av disse oppskriftene.

Litt lite tid til baking? Du får også halvstekte brød og rundstykker hos MENY.
Alt du trenger å gjøre er å steke dem i ovnen og servere.

Eller kjøp nystekt hos MENY:

Det gode pålegget

Hva er vel en god frokost uten godt pålegg? Server spekeskinke, sylte, lammerull, gravlaks eller hjemmelaget roastbiff.

Server med grønnsaker, remulade, marmelader og selvfølgelig egg i flere varianter. Speilegg, eggerøre eller kokt egg passer alle godt til.

Påleggsalater og julesild

Sild er en viktig tradisjon for mange til jul, og mange har familieoppskrifter på sursild.
Lag din egen, eller kjøp ferdig - hos MENY finner du mange varianter.

Server småretter til julefrokost

Lag noen spennende retter av restene fra julemiddagen, eller server snitter eller lefserull med spekemat og røkelaks.
Du kan også bruke ribbe, pinnekjøtt, rakfisk og lutefisk i lefseruller, snitter eller på brødskiven.

Varme karbonader, medisterkaker og restene av julepølsene hører også med på frokostbordet.