Sliders med italienske og franske smaker

Sliders med italienske og franske smaker

Ingredienser

500 g kjøttdeig
1 ts havsalt
1 ts sort pepper
8 stk hamburgerbrød

Italienske smaker

3 ss parmesan
1 stk hvitløksfedd
4 ss frisk basilikum
8 skiver fersk mozzarella
cherrytomater
babyspinat
0,5 ts salt
0,5 ts pepper

Franske smaker

1 ss dijonsennep med honning
1 stk hvitløksfedd
2 ss frisk timian
1 skiver chevre
ruccola
rødløk
0,5 ts salt
0,5 ts pepper

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

”Sliders”, eller miniburgere, er perfekte som barneburgere, fingermat eller som venteburger mens hovedretten ligger på grillen og godgjør seg. Varier med krydder, urter og tilbehør, så får du smaker som passer både for store og små. Oppskriften gir 8-10 burgere.

  1. Finn frem ingrediensene.
  2. Fordel kjøttdeigen i to skåler, 250 g i hver.
  3. I den ene skålen med kjøttdeig blander du parmesan, knust hvitløk, finhakket frisk basilikum, 0,5 ts salt og 0,5 ts pepper til de italienske miniburgerne.
  4. I den andre skålen blander du dijonsennep med honning, knust hvitløksfedd, finhakket frisk timian, 0,5 ts salt og 0,5 ts pepper til de franske miniburgerne.
  5. Fukt hendene og form små burgere som grilles eller stekes. De trenger først 2 minutter på høy varme på hver side, og deretter et par minutters ettersteking på på lav varme.
  6. De italienske miniburgerne serveres i burgerbrød med babyspinat, mozzarella, cherrytomat og frisk basilikum til pynt. Perfekte, milde smaker for barn!
  7. De franske miniburgerne serveres med ruccolasalat, sennep, chevre eller brie og frisk timian til pynt. Deilig smakfull variant for voksne!