Spanske kjøttboller

Spanske tapas kjøttboller, eller albondigas, som de egentlig kalles er kjøttboller i tomatsaus som du typisk får servert sammen med et utvalg andre gode små tapasretter. Bruk gjerne MENY sine egne kjøttboller.
Spanske kjøttboller

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Stek kjøttbollene i olje til de er brune og fine.
  2. Ta kjøttbollene over i en bolle og bruk den samme gryten til tomatsausen, men hell av overflødig fett. Tilsett litt olivenoje og stek løken til den er myk. Tilsett hakket hvitløk og litt nykvernet pepper. Stek videre i ett minutt.
  3. Tilsett vinen og la det koke i ett minutt til før du tilsetter tomatene, mandlene og tomatpureen. Kok opp og la sausen putre i ca.10 minutter. Tilsett kajennepepper og kjøttbollene og kok videre i enda 10 minutter.