Kaker og desserter du kan servere på 17. mai

Kaker og desserter du kan servere på 17. mai

Oppdatert 8. mai 2024
Vakre kaker og søte desserter hører med til 17. maifesten. Vi gir deg de klassiske oppskriftene, samt tips til helt enkle desserter som du kan rekke mellom tog og gjester.

Hva serverer man egentlig til dessert på selveste nasjonaldagen? Når sola varmer, er det godt med friske og søte desserter - gjerne med frukt, pisket krem og friske bær til.

Mini Pavlova

Pavlova troner som nr 1 på listen over populære kaker til 17. mai. Bunnen kan du lage på forhånd, og du velger om du vil ha pisket krem eller en miks av krem og vaniljekrem på toppen. Jo mer bær på toppen, jo bedre.

Dersom dere ikke er så mange kan mini pavlova være en godt tips. Lag små bunner dagen i forveien, eller kjøp ferdig. Hva med å toppe med en kule iskrem istedenfor pisket krem?

Spar tid med ferdig marengs:

Klassiske pikekyss

Lag søtte små pikekyss til 17. mai! Disse passer godt på dessertbordet sammen med iskrem eller fruktsalat, og som kakepynt. Du kan også farge marengsen med rød og blå konditorfarge for pikekyss i flaggets farger. 

Gele i flaggets farger

Panna cotta med gelé i flaggets farger imponerer på 17. maifesten. Desserten er ikke så vanskelig, men det tar tid, så denne er for deg som liker å gjøre klart i god tid. Lag disse en dag eller to før festen, så står de klare på selve dagen.

Slik gjør du:

  • Begynn med jordbærgele, hell i glassene, avkjøl og la stivne i kjøleskapet.
  • Lag deretter panna cotta og hell over jordbærgeleen. La stivne i kjøleskapet. Pass på at panna cottaen får kjøle seg litt ned før den helles på jordbærgeleen slik at den ikke smelter.
  • Avslutt med blåbærgele. Her er det brukt blåbærsaft med gelatinplater. Hvor mange plater gelatin pr dl væske står på gelatinpakken. Pynt med bær til slutt. 

Har du ikke tid til å lage 3 lag med ulik farge men vil likevel ha en dessert i rødt, hvitt og blått? Lag rød gele i lekre glass og server med pisket krem og blåbær og bjørnebær.

Muffins i rødt, hvitt og blått

Superenkle småkaker som du enkelt kan lage til fargerike festkaker på 17. mai! Lag gjerne enkle blåbærmuffins og bringebærmuffins, eller gå hele veien med blå og rød konditorfarge i muffinsrøren.

Med rød konditorfarge skiller disse små kakene seg ut i mengden. Topp disse lekre red velvet-muffinsene med blåbær og hvit frosting til pynt er de helt topp til 17. mai! 

Lag fargerik topping til muffinsene med konditorfarge eller bland inn friske bær!

Krem + bær = enkelt og god dessert! 

Verdens enkleste dessert i flaggets farger! Alt du trenger gjøre er:

  1. Finn frem fine glass
  2. Pisk kremføte til krem
  3. Legg krem og bær lagvis

Saftig brownie

Brownie er en enkel kake å bake fra bunnen, og trenger ikke glasur. Du kan også kjøpe ferdig browniemix, eller helt ferdig kake. Del den i mindre biter og server med pisket krem og bær til 17.  mai! 

En morsom idé er å tre små browniestykker på spyd med marshmallows og friske bær!

Hjemmelaget kransekake

Kransekake er også en av klassikerne på 17. mai. Bestill den gjerne fra kakemakeren, da kommer kaken ferdig pyntet, så har du én mindre ting å tenke på.

Bestill kake i nettbutikken og få den levert hjem

Bestill kake i nettbutikken og få den levert hjem

Skal du feire en anledning, men har ikke tid til å bake? Nå kan du bestille våre mest populære kaker fra Kakemakeren i nettbutikken og få kaken levert på døren! Se utvalget av kaker og hvordan du enkelt bestiller.

Kake i flaggets farger

Her får gjestene seg en overraskelse i det de tar seg et kakestykke! Innsiden av kaken med ostekrem er farget i flaggets farger. I tillegg kan du pynte den med blåbær og bringebær, gjerne i form av et flagg.  

Suksessterte med gul krem

Lag en herlig suksesskake med mandelbunn og myk smørkrem. En smaksrik kake som er en gjenganger på kakebordet av en grunn! Kaken blir ekstra god om du drysser over revet sjokolade og hakkede nøtter før servering.

Lag noe godt av vannmelon

Bruke pepperkakeformer eller andre former til å lage fine figurer av vannmelon. Server i en skål sammen med friske bær. Morsomt og godt for både store og små! Du kan også servere med iskrem og bær som på bildet.

Lag noe godt av vannmelon!

Lag noe godt av vannmelon!

Vannmelon – sprø, søt og saftig! Her får du søte, gode og dekorative tips til hvordan du kan servere vannmelon på nye måter i sommer.

Eller gjør det enkelt ved å kjøpe ferdige desserter: