Desserter til 17. mai

Desserter til 17. mai

Her er enkle 17. mai desserter du lager porsjonsvis og som enkelt skaleres basert på hvor mange dere blir. Bruk bær, krem, frukt og marengs for å pynte på nasjonaldagen!

Mini Pavlova

Smakfulle og lekre minipavlova en enkel dessert eller porsjonskake hvor det meste kan gjøres på forhånd.

Det blir alltid suksess når de kommer på bordet, og er ypperlig å servere som dessert på 17.mai!

Dekroative pinner med bær

Tre bær og små marshmellows på pinne. I fargene rødt, hvitt og blått blir det ekstra stas på både nasjonaldagen og kakebordet med friske bær. Godt og dekorativt! 

Hele væla er bære jordbær, finn et strå og træ dom på.. Hele væla er bære jordbær, finn et strå og træ dom på..

Spydene kan også serveres med litt smeltet sjokolade på, eller dyppes i smeltet sjokolade som en fondue.

Pikekyss i flaggets farger

Lag herlige pikekyss til 17 mai! I fargene rødt, hvitt og blått blir disse stas både på nasjonaldagen og kakebordet med hjemmelagde marengs.

Ikke tid til å lage?

Gele i flaggets farger

Panna cotta med gelé i flaggets farger er perfekt til 17 maifesten! Det er også enkelt, det eneste du trenger å huske på er at dette må gjøres en dag i forveien slik at lagene har god tid til å stivne.

Slik pynter du til 17. mai

Slik pynter du til 17. mai

Når grunnlovsdagen skal feires må det skapes skikkelig feststemning både utendørs og innendørs. Her får du tipsene som gir deg den nasjonale feststemningen.

Slik gjør du:

  • Begynn med jordbærgele, hell i glassene, avkjøl og la stivne i kjøleskapet.
  • Lag deretter panna cotta og hell over jordbærgeleen. La stivne i kjøleskapet. Pass på at panna cottaen får kjøle seg litt ned før den helles på jordbærgeleen slik at den ikke smelter.
  • Avslutt med blåbærgele. Her er det brukt blåbærsaft med gelatinplater. Hvor mange plater gelatin pr dl væske står på gelatinpakken. Pynt med bær til slutt. 

Et lettvint desserttips som er spesielt populær hos barna, og i rødt, hvitt og blått blir det også en fin dekorasjon på maifesten.

Har du ikke tid til å lage 3 lag med ulik farge men vil likevel ha en dessert i rødt, hvitt og blått? Lag rød gele i lekre glass og server med pisket krem og blåbær og bjørnebær.

Muffins i rødt, hvitt og blått

Superenkle småkaker som du enkelt kan lage til fargerike festkaker på 17. mai! Lag gjerne enkle blåbærmuffins og bringebærmuffins, eller gå hele veien med blå og rød konditorfarge i muffinsrøren.

Med rød konditorfarge skiller disse små kakene seg ut i mengden. Topp disse lekre red velvet-muffinsene med blåbær og hvit frosting til pynt er de helt topp til 17. mai! 

Lag fargerik topping til muffinsene med konditorfarge eller bland inn friske bær!

Lag noe godt av vannmelon

Bruke pepperkakeformer eller andre former til å lage fine figurer av vannmelon. Server i en skål sammen med friske bær. Morsomt og godt for både store og små!

Lag noe godt av vannmelon!

Lag noe godt av vannmelon!

Vannmelon – sprø, søt og saftig! Her får du søte, gode og dekorative tips til hvordan du kan servere vannmelon på nye måter i sommer.

Krem + bær = enkelt og godt!

Verdens enkleste dessert i flaggets farger! Alt du trenger gjøre er:

  1. Finn frem fine glass
  2. Pisk kremføte til krem
  3. Legg krem og bær lagvis

Ikke glem friske bær til feiringen:

Rask brownie

Brownie er en enkel kake å bake fra bunnen, og trenger ikke glasur. Du kan også kjøpe ferdig brownie mix, eller helt ferdig kake. Del den i mindre biter og server med pisket krem og bær til 17.  mai!