Thanksgiving er en amerikansk tradisjon hvor venner og familie samles til et godt måltid. For nordmenn er dette en strålende anledning til å samle familie og venner til en hyggelig middag. Her får du tips og inspirasjon til den store høsttakkefesten hvor kalkun har sin ubestridte plass.
I år feirer vi Thanksgiving torsdag 23. november.
Kalkunen er det aller viktigste til Thanksgiving. Blir dere mange, er en hel kalkun fint å servere. Blir dere derimot færre rundt bordet, kan du vurdere kalkunbryst, helstekt kylling eller and. Her er våre beste tips og oppskrifter for en saftig kalkun:
Kylling kan serveres med det samme tilbehøret som kalkun, og passer dermed perfekt om du ikke vil sitte igjen med mye rester fra en helstekt kalkun. Du kan også ha stuffing i kyllingen på samme måte som du ville stuffet kalkunen.
Bortsett fra kalkunen, er det tilbehøret som gjør Thanksgiving til Thanksgiving. Cornbread, mac 'n cheese, god saus, tranebærsaus og potetstappe eller søtpotetstappe er et must. Ikke glemt å servere stuffingen fra kalkunen! Her er tilbehøret du bør servere på Thanksgiving.
Som prikken over i-en på en kveld full av festmat og godt selskap, må man selvfølgelig servere gode kaker og desserter! Pumpkin pie er favoritten hos amerikanerne, men er du for mett for pai finnes det flere gode alternativer du kan servere.