Slik lager du iskaffe og kaldbrygget kaffe

Slik lager du iskaffe og kaldbrygget kaffe

På varme dager er det ikke alltid det frister med en varm kopp kaffe. Hvorfor ikke prøve iskaffe? Her er våre beste tips for varmbrygget og kaldbrygget iskaffe, samt klassiske iskaffedrikker med melk.

Sommervarme er ingen hindring for kaffedrikkingen vår, men måten vi får i oss vår daglige dose på, endrer seg. På varme dager er det mange som bytter ut den tradisjonelle kaffekoppen med forfriskende iskaffe eller kaldbrygget kaffe.

Lag iskaffe av vanlig kaffe

Den enkleste veien til et glass deilig iskaffe, er å bruke isbiter! Denne metoden kalles "varmbrygget iskaffe", og er kort og godt nedkjølt, klassisk kaffe.

Slik gjør du:

  1. Lag din favorittkaffe på vanlig vis
  2. Kjøl ned kaffen - den blir aller best når den får bli ordentlig kald
  3. Server med isbiter
Frys ned kaffe i en isbitform - da får du en iskald drikk uten å vanne den ut.


Iskaffe med melk

En iskaffe latte, frappe eller mocca er populære valg på varme dager, og du kan enkelt lage din egen kaffedrikk hjemme. Her er noen gode oppskrifter når du vil ha caféfølelsen hjemme:

Iskaffe kan også enkelt lages ved å bruke kaffeisbiter og tilsette melk. Ta vare på kaffeslumpene som er igjen og hell dem i isbitformer, eller lag ekstra sterk kaffe og ha i isbitformer.

Slik gjør du:

Prøv disse i iskaffen

Kaldbrygget kaffe i presskanne

Har du litt bedre tid kan du lage kaldbrygget kaffe - eller cold brew. Denne skal helst stå over natten for å utvikle god smak. Bruk gjerne mørkbrent kaffe for det beste resultatet. 

  • 80 g kaffe (gjerne dark roast)
  • 8 dl kaldt vann

Slik gjør du

  1. Ha kaffen i en presskanne og hell friskt, kaldt vann over. Rør om og la det trekke i 10 minutter.
  2. Rør deretter om igjen og dekk til presskannen - gjerne med stempelet, uten å presse det ned.
  3. Sett presskannen i kjøleskapet, og la den stå der i 12-18 timer. Kaffen trenger lang bryggetid for å få frem den gode kaffesmaken siden den er brygget på kaldt vann.
  4. Etter 12-18 timer kan du presse ned stempelet, og nyte en kopp kaldbrygget kaffe.
Tilsett gjerne litt søtning for å få den smaken du ønsker!

Prøv en av disse til kaldbrygget kaffe: