Slik lager du iskaffe og kaldbrygget kaffe
Sommervarme er ingen hindring for kaffedrikkingen vår, men måten vi får i oss vår daglige dose på, endrer seg. På varme dager er det mange som bytter ut den tradisjonelle kaffekoppen med forfriskende iskaffe eller kaldbrygget kaffe.
Lag iskaffe av vanlig kaffe
Den enkleste veien til et glass deilig iskaffe, er å bruke isbiter! Denne metoden kalles "varmbrygget iskaffe", og er kort og godt nedkjølt, klassisk kaffe.
Slik gjør du:
- Lag din favorittkaffe på vanlig vis
- Kjøl ned kaffen - den blir aller best når den får bli ordentlig kald
- Server med isbiter
Iskaffe med melk
En iskaffe latte, frappe eller mocca er populære valg på varme dager, og du kan enkelt lage din egen kaffedrikk hjemme. Her er noen gode oppskrifter når du vil ha caféfølelsen hjemme:
Prøv også disse iskaffe-oppskriftene:
Iskaffe kan også enkelt lages ved å bruke kaffeisbiter og tilsette melk. Ta vare på kaffeslumpene som er igjen og hell dem i isbitformer, eller lag ekstra sterk kaffe og ha i isbitformer.
Slik gjør du:
Prøv disse i iskaffen
Kaldbrygget kaffe i presskanne
Har du litt bedre tid kan du lage kaldbrygget kaffe - eller cold brew. Denne skal helst stå over natten for å utvikle god smak. Bruk gjerne mørkbrent kaffe for det beste resultatet.
- 80 g kaffe (gjerne dark roast)
- 8 dl kaldt vann
Slik gjør du
- Ha kaffen i en presskanne og hell friskt, kaldt vann over. Rør om og la det trekke i 10 minutter.
- Rør deretter om igjen og dekk til presskannen - gjerne med stempelet, uten å presse det ned.
- Sett presskannen i kjøleskapet, og la den stå der i 12-18 timer. Kaffen trenger lang bryggetid for å få frem den gode kaffesmaken siden den er brygget på kaldt vann.
- Etter 12-18 timer kan du presse ned stempelet, og nyte en kopp kaldbrygget kaffe.