Så mye fisk trenger du per person
Hvor mye filet regner man per person igjen? Det er ikke alltid like lett å finne riktige mengder til middag når man står i butikken og magen rumler. Her er en enkel huskeliste!
Mengdeberegning av fisk
Til steking, trekking og ovnsbaking av fiskestykker, er dette fine mengder å gå etter. Dette gjelder både hvit og rød fisk.
- Hel fisk: ca. 500 g per person
- Fiskestykker med bein (f.eks skiver): ca. 300–400 g
- Filet: ca. 200 g
Slik oppbevarer du fisken
- Fersk fisk skal alltid oppbevares mellom 0-4 grader.
- Legg fisken innerst og nederst i kjøleskapet - der er det kaldest.
- Fisk holder 2-3 dager i kjøleskap.
Fisk er ferskvare som alltid skal oppbevares kjølig. Kjøleskapet hjemme kan ofte ha en temperatur på opp til 7–8 grader. Skru derfor ned temperaturen på skapet og legg fisken på det kaldeste stedet i kjøleskapet.
Fisk av god kvalitet
Det er ikke alltid antall dager siden fisken ble fanget og slaktet som er viktigst, det er også avgjørende at fisken er behandlet optimalt på veien fram til kunden.
Våre fiskeansvarlige kvalitetssjekker alltid fisken ved mottak, i tillegg sjekkes fisken igjen når den legges i disken. Vi er også glad i kunder som er like opptatt av kvalitet som det vi er selv.
Dette er tingene du skal se etter:
- Glinsende skinn
- Fast konsistens
- Blanke og klare pupiller
- Frisk lukt
- Røde og friske gjeller
Som kunde skal du være trygg på at MENY selger fisk av god kvalitet og med full sporbarhet!