Skrei er eksklusiv festmat som du kun kan nyte fra januar til april. Kjøttet er hvitt og delikat, har en fin fasthet og ikke minst - en fantastisk smak! I sesong finner du skrei og andre delikatesser som torsketunger, skreitunger, torskerogn og lever i fiskedisken.
Det er vanligst å trekke skreiskiver, men filet og loins - eller ryggfilet - har blitt mer populært de siste årene.
I tillegg finnes det mange spennende delikatesser som følger med skreisesongen. Rogn, kjaker, tunger og lever finner du også i fiskedisken. Slik tilbereder du godsakene!
Skrei er en delikat råvare som både passer til hverdag og fest. Skreien er kun tilgjengelig èn gang i året, og det er viktig å nyte den mens man kan! Prøv noen av disse gode oppskriftene på enkle middager med skrei:
Skreien kommer fra det kalde, klare havet i nord. Den er alltid på vandring, noe som gjør den ekstra muskuløs og fast i kjøttet.
Skrei er faktisk så unik at den betegnes som en Matskatt. Sørg for å nyte den mens du kan!
Siden man bare får tak i skrei i noen få måneder av året, er skreien verdt å feire! Kanskje du skal invitere til skreilag for første gang, eller bare har lyst til å servere noe ekstra godt i helgen? Her er våre beste oppskrifter med skrei:
Både skrei og torsk har mild og delikat smak, hvor skreien er fastere og hvit i kjøttet, flaker seg lett og er litt søtlig og mineralrik i smaken. Det gjør at skrei passer til mange gode smaker!