Tid for skrei
bilde av embelem

Tid for skrei

Skrei er eksklusiv festmat som du kun kan nyte fra januar til april. Kjøttet er hvitt og delikat, har en fin fasthet og ikke minst - en fantastisk smak! I sesong finner du skrei og andre delikatesser som torsketunger, skreitunger, torskerogn og lever i fiskedisken.

Tilbereding av skrei

Det er vanligst å trekke skreiskiver, men filet og loins - eller ryggfilet - har blitt mer populært de siste årene. 
I tillegg finnes det mange spennende delikatesser som følger med skreisesongen. Rogn, kjaker, tunger og lever finner du også i fiskedisken. Slik tilbereder du godsakene!

Enkel hverdagsmiddag med skrei

Skrei er en delikat råvare som både passer til hverdag og fest. Skreien er kun tilgjengelig èn gang i året, og det er viktig å nyte den mens man kan! Prøv noen av disse gode oppskriftene på enkle middager med skrei:

Skrei er torsk som har vandret i Barentshavet, og skrei kan dermed fint brukes i oppskrifter med torsk.

Skrei - en delikatesse fra Nordland

Skreien kommer fra det kalde, klare havet i nord. Den er alltid på vandring, noe som gjør den ekstra muskuløs og fast i kjøttet.
Skrei er faktisk så unik at den betegnes som en Matskatt. Sørg for å nyte den mens du kan!

Skrei som festmat

Siden man bare får tak i skrei i noen få måneder av året, er skreien verdt å feire! Kanskje du skal invitere til skreilag for første gang, eller bare har lyst til å servere noe ekstra godt i helgen? Her er våre beste oppskrifter med skrei:

Godt tilbehør til skrei

Både skrei og torsk har mild og delikat smak, hvor skreien er fastere og hvit i kjøttet, flaker seg lett og er litt søtlig og mineralrik i smaken. Det gjør at skrei passer til mange gode smaker! 

Ikke tid til å lage selv? Stort utvalg ferdiglaget tilbehør: