Slik lager du maki
Sushi er utrolig godt, og mye enklere å lage enn du tror! Med litt forberedelser kan du lage de lekreste makibiter på kort tid.
Knallgodt i makien:
Slik lager du makirull
Begynn med å lage sushirisen, siden den tar lengst tid. Her er det viktig å bruke sushiris og ikke vanlig ris for å få den riktige konsistensen.
- Skjær grønnsakene i pene strimler. De klassiske grønnsakene i en maki er agurk, mango, avokado og vårløk. Velg mellom å bruke en frukt eller grønnsak, eller bland som du ønsker.
- Skjær fisken i strimler. Typiske fiskeslag til sushi er fet fisk som laks, ørret, kveite og tunfisk. Andre godsaker er kamskjell, kongekrabbe, scampi, lakserogn og torsk.
- Legg fram bambusmatten og dekk den til med plastfolie. Dette er for at sushien ikke skal sitte fast i bambusmatten, og den blir enklere å rulle.
4. Legg et nori-ark på bunnen, og legg på et tynt lag ris.
5. Legg strimler med laks og gjerne frisk agurk eller mango på risen. Både type fisk, frukt og grønnsak kan varieres. Tenk farger når du velger.
Husk dette til sushien:
6. Begynn å rulle sammen på samme måte som du gjør med en rullekake. Rull sammen til en fast rull. Ha noen fuktige knuste riskorn langs kanten som lim. Klem rullen godt i bambusmatten så den blir jevn og fin.
7. Del hver rull i to, og del så videre i to og i to igjen. Av en rull får du ca. 8 makibiter.
Server maki sushi med syltet ingefær, wasabi og soyasaus.