Hjemmelaget sushi - slik lager du tradisjonell nigiri
Nigiri er en enkel sushibit med delikate smaker. Her kommer fisken godt fram og får spille hovedrollen - akkurat slik den bør!
Balanse er viktig
God topping til nigiri:
Slik lager og former du nigiri
1. Form risen til en oval ball med hendene. Jobb forsiktig så ikke risballen blir for kompakt, men den skal heller ikke falle fra hverandre.
Størrelsen på risballen skal tilsvare ca 1-2 fingre, eller rundt 25 gram.
2. Skjær laksen i tynne, delikate skiver. Her er det viktig med en skarp kniv og litt tålmodighet.
3. Legg litt wasabi på en skive laks, og legg risballen over skiven med laks og snu den.
4. Form den ved å presse langs sidene og på toppen. Pass på å ikke bruke for mye press. Med varmen fra hendene dine vil også fiskens smak og aroma komme godt fram når sushien serveres.
Husk tilbehøret
Selv om nigiri er god som den er, blir den ofte bedre med både wasabi og soyasaus. Snu nigiribiten slik at kun fisken dyppes i soyasausen. Da unngår du at risen tar til seg for mye soyasaus.
Vanskelig å spise med spisepinner?
Du kan også spise nigiri med fingrene - det er faktisk nesten forventet på japanske sushi-restauranter.