Fristende måter å servere frukt på
Frukt er utrolig godt, men det ender ofte med at man spiser dem som de er framfor å anrette dem. Det er både godt og enkelt - men visste du at om du kutter opp frukten i biter vil både store og små spise enda mer? Det er en god grunn til å gjøre litt mer ut av fruktserveringen!
Få fersk frukt levert hjem:
Fruktspyd
Fruktspyd er både godt og spennende å spise. Her kan du blande mange gode frukt og bær! La gjerne barna lage sine egne spyd. Da kan de også velge ut sine favoritter på spydene sine.
Slik gjør du:
- Skjær valgfri frukt i pene og jevne biter
- Tre fruktbitene på spyd og fyll gjerne på med friske bær
- Server fruktspydene på fine fat ellr stående som en liten bukett i en vase.
En god kombinasjon er mango, papaya, ananas, kiwi og jordær. Ønsker du litt mer dessertfølelse på helgekosen kan du dryppe smeltet, mørk sjokolade over.
Fruktfat
Et fruktfat er fint å sette fram som snacks, som en lett dessert etter middagen eller om man har lyst på noe søtt.
Slik gjør du:
- Vask, rens og del ønsket frukt i passende biter, båter eller skiver. La skallet være på frukten slik at det blir enkelt å forsyne seg.
- Gni gjerne inn snittflaten på epler, pærer og banan med litt sitron eller lime for å unngå misfarging.
- Legg alt pent på et fint fat. Enkelt og perfekt!
Forslag til frukt: Mango, papaya, honningmelon, vannmelon,ananas, kiwi, appelsin, banan, druer, eple, pære, jordbær, bringebær og blåbær.
Dipper til fruktfatet
Om du vil ha frukt som snacks til filmen eller bare har lyst på litt mer enn bare frukt - prøv disse dippene!
Basilikumdipp til grønnsaker
- 2 dl lettrømme
- 1 hvitløkfedd, finhakket
- ½ dl hakkede basilikumblader
- Salt og kvernet pepper
Visp sammen lettrømme, hvitløk og basilikum. Smak til med salt og kvernet pepper. La gjerne dippen få stå en halvtimes tid i kjøleskapet før servering.
Kesamdipp
- 2 dl vaniljekesam
- 2 ts finrevet sitrusskall, for eksempel appelsin og lime eller sitron
Vask sitrusfrukten godt i lunkent vann før du river skallet. Bland sammen kesam og finrevet skall. Smak gjerne til med noen dråper appelsin-, sitron- eller limesaft fore ekstra friskhet.