Slik skreller og serverer du mango
Visste du at mango er en av de mest spiste fruktene i hele verden? Ikke så rart, for med sin søte, lett krydrede smak passer den like godt alene som gjest på matbordet.
Mango er nydelig både til laks, i middagssalater, i smoothies, fruktsalater, is og kald drikke.
Lag noe godt med mango:
Slik skreller du mango
- Sett frukten på høykant og skjær ned langs steinen med en skarp kniv, eller riss gjennom skallet med en kniv, slik du kan gjøre med appelsin før de skrelles, og flå av skallet.
- Du kan nå skjære opp fruktkjøttet i passende biter eller båter.
Serveringstips
Mango kan gjerne spises som en snack alene, men den gule og anvendelige frukten kan heve smaken til en rekke retter.
Middagsretter med mango
Til middag er mango nydelig i pasta-, poke-, og kyllingsalater sammen med for eksempel avokado, sukkererter og granateple.
Mango er også godt til laks! Prøv laksefilet med frisk salat hvor mango og avokado spiller hovedrollen sammen med lime, koriander og chili.
Dessert med mango
Mango er selvskreven i fruktsalater, men kan gjerne også brukes som fyll i bløtkaker eller som topping på panna cotta.
Prøv en av disse oppskriftene:
Smoothies og mocktails
Mango egner seg godt i smoothie, som juice eller i drinker. For en enkel smoothie kan du ha mango i blenderen sammen med pasjonsfrukt, ananas, banan og appelsinjuice, så får du en frisk og deilig drikk.
Prøv også en av disse oppskriftene: