Prøv frukt på grillen i sommer Se video

Prøv frukt på grillen i sommer

Visste du at varme bringer frem en rund og god sødme i frukt? Legger du frukt på grillen i sommer, så har du nydelig dessert. Hva med et godt spyd med ananas og nektarin, en søt plommekake eller en sprø crumble med rabarbra og norske jordbær?

Grillet frukt er godt både i sommerlige salater, som tilbehør til svinekjøtt og kylling, på pizza og til dessert. Her får du våre beste tips til dessert, kaker og pai med grillet frukt.

Tips fra Kamilla og Eigil André

Tre store biter med frukt på spyd. Legg dem på direkte varme i et par minutter på hver side, til de er lune og har tydelige grillmerker. Sukkeret i frukten vil karamelliseres og gi god smak. Pensle gjerne med litt hot honey og, for ekstra god smak. Server med iskrem, vaniljekesam, pisket krem eller mascarponekrem.

Prøv Eigil André sine fruktspyd med iskrem: 

Grillet ananas 

Ananas er godt som den er, men grillet ananas er kanskje hakket bedre. Prøv grillet ananas med panna cotta, mascarponekrem, vaniljekesam eller vaniljeis.

Når du griller ananas er det viktig at du først skjærer bort skallet og bunnen. Deretter kan du enten dele ananasen i biter eller grille den hel. 

Lag krydret sukker til ananasen av sukker, kanel, nellik, vaniljesukker og kardemomme. Strø over før du griller, så vil dette karamellisere seg og gi ekstra god smak.

Grillet banan

Skjær et stort snitt i en banan og dyll den med biter av sjokolade. Legg den så på grillen til sjokoladen har smeltet. Server med iskrem og pisket krem for sommerens beste banansplitt. 

Banansplitt med iskrem er populært for både store og små. Banansplitt med iskrem er populært for både store og små.

  • Bananer Bama
    5,78 kr

    200 g

    28,90 kr/kg

  • Bananer Økologisk Klase

    Bananer

    Økologisk Klase

    32,46 kr

    930 g

    34,90 kr/kg

  • Melkesjokolade 200g Freia

    Melkesjokolade

    200g Freia

    61,50 kr

    307,50 kr/kg

Kake og pai på grillen

Visste du at du kan lage kake på grillen? Med lokket lukket blir grillen som en ovn, men pass på å bake på indirekte varme. 

Prøv denne saftige formkaken med plomme, eller bytt ut plommene med biter av eple. 

Denne kaken er laget med mandelmel, som gir en rik, nøtteaktig smak. Vi topper den med en søt yoghurtglasur.

Emblem
Når du griller med lokket på blir det som en ovn, da kan du bake både kaker, brød og pizza.

Crumble med jordbær og rabarbra

Smuldrepai med sprøtt lokk er kjempegodt, og du kan lage den på flere måter. Dette er oppskriften til Kamilla fra MENY-Lauget. Hun liker å bruke sesongens norske jordbær og rabarbra, men du kan også bruke epler i små biter med sukker og kanel, eller ulike skogsbær. 

I denne crumble oppskriften brukes rørsukker, kokosblomstsukker og lønnesirup for en rundere og rikere sødme. Tilsett gjerne også hakkede nøtter i smuldrepaideigen, for ekstra crunch.