Prøv frukt på grillen i sommer
Grillet frukt er godt både i sommerlige salater, som tilbehør til svinekjøtt og kylling, på pizza og til dessert. Her får du våre beste tips til dessert, kaker og pai med grillet frukt.
Tips fra Kamilla og Eigil André
Tre store biter med frukt på spyd. Legg dem på direkte varme i et par minutter på hver side, til de er lune og har tydelige grillmerker. Sukkeret i frukten vil karamelliseres og gi god smak. Pensle gjerne med litt hot honey og, for ekstra god smak. Server med iskrem, vaniljekesam, pisket krem eller mascarponekrem.
Prøv Eigil André sine fruktspyd med iskrem:
Grillet ananas
Ananas er godt som den er, men grillet ananas er kanskje hakket bedre. Prøv grillet ananas med panna cotta, mascarponekrem, vaniljekesam eller vaniljeis.
Når du griller ananas er det viktig at du først skjærer bort skallet og bunnen. Deretter kan du enten dele ananasen i biter eller grille den hel.
Grillet banan
Skjær et stort snitt i en banan og dyll den med biter av sjokolade. Legg den så på grillen til sjokoladen har smeltet. Server med iskrem og pisket krem for sommerens beste banansplitt.
Kake og pai på grillen
Visste du at du kan lage kake på grillen? Med lokket lukket blir grillen som en ovn, men pass på å bake på indirekte varme.
Prøv denne saftige formkaken med plomme, eller bytt ut plommene med biter av eple.
Denne kaken er laget med mandelmel, som gir en rik, nøtteaktig smak. Vi topper den med en søt yoghurtglasur.
Crumble med jordbær og rabarbra
Smuldrepai med sprøtt lokk er kjempegodt, og du kan lage den på flere måter. Dette er oppskriften til Kamilla fra MENY-Lauget. Hun liker å bruke sesongens norske jordbær og rabarbra, men du kan også bruke epler i små biter med sukker og kanel, eller ulike skogsbær.