Vi elsker å grille! Den herlige duften av grill og grillmat er noe vi forbinder med sommer, sol og matglede. Lek deg med kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt på grillen i sommer. På denne siden får du våre beste tips.
En favoritt på grillen hos både barn og voksne er pølse og hamburger. Det finnes mange spennende, smakfulle og saftige pølser og burgere du kan velge mellom. Prøv vår egen Angusburger laget av 100% Norsk Angus, eller en spennende rå, krydret pølse som salsiccia.
Grillspyd er en enkel måte å kombinere mange spennende smaker på! Her kan du også bruke det du har i kjøleskapet - det eneste du trenger er noen grillpinner. Prøv en av våre gode oppskrifer og kombinasjoner på smakfulle grillspyd!
De gode sausene, marinadene, krydderne og dippene er det som gjør grillmaten i en klasse for seg. Smaksrike marinader setter prikken over i-en på kjøtt og fisk, mens tilbehør som tzatziki, chimichurri eller muhammara gir noe ekstra til hele måltidet.
Fisk er raskt og enkelt på grillen. Husk å grille fisken med skinnet på, eller bruk folie, slik at den ikke setter seg fast. Bruk gjerne marinade eller urtesmør for ekstra god smak.
Å grille biff er enklere enn du tror, og du kan også helsteke større kjøttstykker om dere er mange til bords. Skal du grille kjøtt lønner det seg å lete etter godt marmorerte kjøttstykker, da blir biffen ekstra saftig og smakfull.
Svinekjøtt er saftig og godt. Server svinefilet, koteletter, spareribs eller ribbe. Server gjerne med en god salat, grillet frukt eller med tilbehør som coleslaw og potetsalat.
Kylling er kjempegodt på grill, og kan gjerne krydres eller marineres. Server helgrillet kylling, grillspyd eller skivet i wraps og salater. Kylling smaker veldig godt med friske salater som gresk salat eller brokkolisalat, eller grillede grønnsaker som mais, hjertesalat og squash.
Skalldyr kan også grilles, og er perfekt med en god urtesmørmarinade og godt brød! Mange synes kanskje det virker vanskeligere med fisk og skalldyr på grillen enn med kjøtt, men det er både raskt og enkelt.