Slik bruker du pærer til middag og dessert
Den lekre, grønne frukten med den morsomme fasongen er faktisk en av de eldste fruktene vi kjenner til. I over 5000 år har den blitt dyrket, og har vært kjent i Norge siden middelalderen.
Men til tross for å ha flere tusen år på baken, er det lite som er friskere og søtere enn en moden pære
Få ferske pærer levert rett hjem
- I sesong: August - oktober
- Smak: Søt, saftig og aromatisk
- Oppbevaring: I kjøleskap (2-4 ºC)
Pærer modnes raskt og børe derfor ikke lagres i romtemperatur om man ikke ønsker å spise de med en gang.
Hvordan vet man om pæren er moden?
En umoden pære er hard som et eple. Den er surere i smak og hard å tygge på.
En moden pære derimot gir etter for press når du trykker forsiktig på den. Fruktkjøttet er svært saftig og fløyelsmykt.
Slik tilbereder du pærer
De fleste spiser pærer som de er, men de smaker også godt varmebehandlet, da blir de ekstra søte og gode!
- Skyll pæren.
- Del den opp i ønskede biter eller båter. Skallet kan beholdes på.
Salat med pære og blåmuggost
Oppskrift på smaksrik salat med tynne skiver av pærer, gorgonzola, honning og hakkede valnøtter.
Server den gjerne som hovedrett, lunsj eller en del av et koldtbord, gjerne med ferskt brød ved siden av.
Rutsikk terte med beter, rødløk og pære
Oppskrift på terte med lekre rotgrønnsaker. Bruk sesongens råvarer, så får du en god terte som passer året rundt!
Krydderkokte karamellpærer
Krydderkokte pærer er en perfekt dessert. Hvis du fjerner så mye du kan av kjernehuset fra undersiden kan du servere hele pærer til gjestene. Server gjerne med vaniljeis og varm sjokoladesaus.
Brie med stekte pærer og nøttemix
Nøtter og honning er en uslåelig kombinasjon til god ost! Prøv med pære i tillegg som gjør denne retten fantastisk god som dessert.
Hvit pizza med blåmuggost og pærer
Pære på pizzaen? Ja takk! Prøv pizza med hvit creme fraiche-saus, blåmuggost, tynne skiver av pærer og fiken, toppet med honning, valnøtter og ruccula.
Har du alt du trenger?
Ostesmørbrød med chevre og pære
Ost og pære er en uslåelig kombinasjon. Prøv den med en smakfull chevre i et ostesmørbrød! Med salt spekeskinke og frisk timian er dette en smakskombinasjon du sent kommer til å glemme