5 tips til guacamolen
Hva får du hvis du moser avokado, tilsetter limesaft og finhakket løk? Deilig guacamole selvfølgelig. Her er 5 tips som løfter guacamolen til nye høyder!
Hjemmelaget guacamole er en smal sak å lage selv. Den aller enkleste varianten er å mose avokadoen med en gaffel. Ønsker du noe litt mer spennende? Prøv disse tipsene:
- Fikhakk en tomat og bland den med den moste avokadoen. Er tomaten veldig rennende tørker du bort noe av vannet først.
- Prøv finhakket chili om du ønsker en sterkere guacamole. Varier mengde etter hvor sterk du ønsker at smaken skal være, og husk at styrken sitter i frøene.
- Mangobiter er utrolig godt i guacamole! Det hever smaken og gir et søtt preg. Og du? Det kan gjerne kombineres med chili.
- Prøv en dæsj rømme i. Tilsetter du litt rømme sammen med den moste avokadoen, får du en lysere og mildere guacamole.
- Ønsker du en kremet guacamole? Tilsett 1 jalapeño uten frø og 0,5 dl olivenolje og kjør alle ingrediensene i en blender til en glatt krem. Kjempegodt til kjøttretter og i salater.
Mange irriterer seg over at guacamolen raskt mister sin freshe grønnfarge. Dette kan du enkelt forhindre ved å legge avokadosteinen i skåla sammen med guacamolen, istedenfor å kaste den.