Rotgrønnsaker passer godt til all slags mat, og spises året rundt. Men når høsten kommer, bugner butikkene av de norske rotgrønnsakene - og da får du dem på sitt aller beste! Knasende sprø gulrøtter, kålrot, pastinakk og andre rotgrønnsaker er perfekt tilbehør til hverdag og helg.
Ovnsbakte rotgrønnsaker er kjempegodt og veldig enkelt. Alt kan blandes, og grønnsakene kan godgjøre seg på egen hånd mens du gjør noe annet. Smør eller olje, hvitløk, krydder og honning er lurt å ha i skapet om du liker ovnsbakte rotgrønnsaker.
Rotgrønnsaker egner seg svært godt som myk mos eller puré, og kler like godt kylling som viltkjøtt. For mildere smak kan du blande inn potet eller gulrot. Fløte og smør hever smaken.
Når du steker rotgrønnsaker i en panne kan du lettere bevare en sprø konsistens. For raskere middag anbefaler vi tynne skiver.
På kalde dager er det lite som topper en varm, fløyelsmyk suppe eller en varmende gryte. Høstens smaksrike grønnsaker passer perfekt i begge deler. Prøv en av våre favorittoppskrifer:
Det er ikke bare poteten som kan bli digg snacks. Det finnes mye godt du kan lage med grønnsaker også! Perfekt når du er fysen men har lyst på noe som både metter mer og er litt sunnere enn sjokolade og andre søte fristelser.
Sylting er ikke kun forbeholdt frukt og bær! Faktisk kan du sylte det meste, og det er en velfungerende konserveringsmåte som også gir en spennende og god smak på grønnsakene.