Persillerot på 4 måter
Persillerot er en rotgrønnsak som er i familie med persille. Av utseende ligner den litt på pastinakk, og smaken minner litt om sellerirot. Den egner seg godt til gryter, i pureer, smørstekt eller revet som råkost.
Pannestekt persillerot
Når du kutter og steker persillerot i smør på medium varme, vil den få en nydelig sødme. La den mykne noe, men beholde litt tyggemotstand. Smaker spesielt godt til kjøtt.
Lammefrikassé
Frikassé er en klassiker som for mange er en høstradisjon. Dette er en oppskrift på klassisk lammefrikassé hvor kjøttet skal trekke til det det slipper benet. Da får du nydelig kraft som grønnsakene senere skal trekke i, før alt blandes sammen i en kremet saus.
Har du alt du trenger?
Høstsalat med kylling og ovnsbakte grønnsaker
En god salat trenger ikke være forbeholdt sommeren. Dette er en oppskrift på en lun høstsalat med kylling, rotgrønnsaker og fargesterke beter.
Alt stekes i ovnen, så denne retten gjør seg nesten selv!
Fløyelsmyk persillerotpuré
Rotgrønnsaker egner seg godt til puré og stappe. Persillerot kokt i melk gir en rund og god sødme.