Det finnes mange ulike typer urter med ulike bruksområder, men felles for dem alle er at de er flotte som smaksetter – for urter gjør god mat enda bedre. Urter som basilikum, rosmarin, timian, sitronmelisse og koriander er noen av urtene du bør prøve i maten. Her finner du tips til hvordan du bruker de ulike urtene og gode oppskrifter.
Enkelte sauser og dressinger blir ikke det samme uten urter, for hva er vel bernaise uten estragon eller pesto uten basilikum? Her er noen gode tips til gode sauser, dipper og dressinger.
Milde urter som persille, kjørvel, basilikum, koriander og estragon passer godt til fisk og sjømat. De kan enkelt brukes som et dryss på varmebehandlet fisk, men også gjerne i sauser og som smakstilsetter i tilbehøret.
Brytebrød med urter, urtepoteter eller urtesalt? Urter gjør det gode tilbehøret enda bedre. Har du ferske urter hjemme kan de enkelt drysses på det meste!
Hva er vel lam uten rosmarin eller pasta uten en god basilikum-pesto? Urter kan løfte enhver rett til nye høyder! Urtene passer godt i tilbehør som urtesmør, blandet i aioli eller majones, men også blandet i panering, i marinader eller drysset på. Finn en ny middagsfavoritt!