Disse rettene blir bedre med krydderurter
Noen retter må treffe en spesiell smak for å bli perfekt. Hva er vel bearnaise uten estragon eller pesto uten basilikum? Dette er noen retter som må ha urter for å bli perfekte.
Skalldyrsalat med dill
Skalldyr og dill går hånd i hånd. Du kan enten putte dill rett på toppen av rekesmørbrødet, skalldyrsalat og fiskesupper, eller blande hakket dill inn i aioli og servere ved siden av.
Skagenrøre, eller skagensalat, er en klassiker med reker, krepsehaler og løyrom eller lodderogn.
Caprese med bailikum
Caprese er en herlig og klassisk kombinasjon hvor alt er opp til råvarene. Nydelige tomater, fersk ost, en fruktig og kaldpresset olivenolje og sødmefull balsamico. Vakkert og perfekt i all sin enkelhet!
I tillegg egner basilikum seg både i varm og kald mat, i marinader, dressinger, sauser, supper og pesto. Naturell kan du ha den på forskjellige matretter, tapas og smørbrød.
Helstekt lam med rosmarin
Skal du servere lam kommer du sjeldent unna oppskrifter uten krydderurten rosmarin. Rosmarinkvastene har blitt klassikeren i det norske kjøkken, og sammen med hvitløk for mange blitt et «must» til lam.
Lammelåret gnis først godt inn med salt og pepper, før man skjærer små lommer i kjøttet. Disse lommene fylles med hvitløksbåter og rosmarinkvaster som til gjengjeld setter fantastisk smak på lammekjøttet.
Har du alt du trenger?
Asiatiske smaker med koriander
Koriander brukes mye i det asiatiske kjøkken, og spesielt den klassiske thaisuppen blir ikke seg selv uten å bli toppet med finhakket frisk koriander.
Lag selv eller kjøp ferdig:
Saftig biff med urtedressingen chimichurri
Chimichurri er en urtedressing fra Argentina, som er laget av olivenolje, hvitløk, eddik eller sitronsaft, persille og forskjellige urter.
Sausen serveres til biff blant annet når du griller, men er også mye brukt som marinade eller dip.