Desserter til julaften
Vanligvis anbefaler vi en lettere dessert etter en tung middag, men i julen står tradisjoner sterkere. Da skal det nytes hele kvelden, og vi tar gjerne i litt ekstra med både dessert, kaker til kaffen og julegodt til pakkene. Vi gir deg oppskrifter på de store klassikerne.
Fra julegrøt til juledessert
Julegrøt, risgrøt eller nissegrøt. For mange er denne et høydepunkt i julen der man leter etter mandelen og kan vinne gjeve premier. Er du også blant dem som har riskrem som tradisjon, bør du lage en ekstra stor porsjon grøt slik at jobben blir enkel på julekvelden.
Lyst til å prøve en ny vi på riskremen? Prøv en av disse oppskriftene:
Multekrem og krumkaker
Fløyelsmyk krem og multer er alt som skal til for å lage denne desserten. Server den gjerne sammen med krumkaker. Husk å vende multene forsiktig inn til slutt, etter at kremen er ferdig pisket.
Karamellpudding
Hjemmelaget karamellpudding er en kunst, og det er utrolig godt med den myke konsistensen og rikelig med karamellsaus. Se steg for steg i video for perfekt resultat.
Creme brulee kan minne litt om karamellpudding, men lages i porsjonsformer med sprøtt lokk.
Panna cotta
Panna cotta er opprinnelig en italiensk dessert, men den er blitt populær her hjemme både til jul og nyttår. Server med frisk bringebærsaus.
Dronning maud
Denne desserten består av fromasj og sjokolade - det beste fra to verdener! Den ble første gang servert i 1906 og er en klassisk juletradisjon for mange.
La noen andre lage desserten for deg!
Dersom du vil gjøre det enklet har vi et stort utvalg veldig gode desserter og kaker som du kan servere på julaften. Hva med multeiskrem, lun sjokoladefondant eller lekre porsjonskaker?