Desserter som passer til julemiddagen
Uansett hva du serverer til dessert i julen, er det fint med noe som komplementerer smakene i julemiddagen. Her er våre beste tips til populære desserter som passer til den vanligste julematen.
Dessert til ribbe
Riskrem med rød saus er en tradisjonsrik klassiker som faller i smak hos de fleste, og som passer godt å servere etter ribbemiddagen.
Lyst til å prøve en ny vi på riskremen? Prøv en av disse oppskriftene:
Dessert til pinnekjøtt
Til pinnekjøttet kan du servere en lekker dessert som "tilslørte julepiker". Denne oppskriften er basert på tilslørte bondepiker, men med hjemmelaget eplemos med kanel, og julekrydrede, sprø brødsmuler.
Syrlige, friske desserter passer godt etter julemat som pinnekjøtt. Her er noen flere varianter av fruktige desserter som er fine å servere:
Dessert når du skal ha mange på besøk
Desserter i større porsjoner er perfekt når dere er mange til bords. Du kan enten servere porsjonsdesserter som kan lages dagen i forveien, eller større desserter som folk enkelt kan forsyne seg av.
En klassiker er fløyelsmyk karamellpudding med karamellsaus. Nydelig juledessert som setter punktum for julemiddagen.
- Vegansk dessert eller allergikere på besøk? Prøv denne karamellpuddingen uten egg og melk
Imponer gjestene med crème brûlée
Skal du ha mange på besøk i julen eller ønsker å servere desserter i porsjoner? Da er crème brûlée perfekt!
Crème brûlée passer godt som dessert til både skinkestek og ribbe. Den karamelliserte smaken passer nemlig svært bra til svinekjøtt.
Klassiske desserter med sjokolade
En god sjokoladedessert er noe de fleste vil elske. Vanligvis kan desserter med sjokolade bli litt tunge etter julemiddagen, men akkurat til jul samles vi rundt bordet lenge og kan enkelt ha en lenger pause mellom julemiddagen og desserten.
Elsker du sjokolade, er disse dessertene fine å servere gjestene
Hjemmelaget sjokolademousse
Sjokolademousse er en klassiker som passer til alt - og det er superenkelt å lage helt fra bunnen av! Prøv selv, og server dem til julematen eller i et av romjulens juleselskap.
Dronning maud
Denne desserten består av fromasj og sjokolade - det beste fra to verdener! Den ble første gang servert i 1906 og er en klassisk juletradisjon for mange.
La noen andre lage desserten for deg!
Noen ganger har vi nok med å holde styr på bare julemiddagen. Da er det fint å vite at du får ferdige desserter som smaker som hjemmelaget hos MENY.
Prøv vår egen karamellpudding, sjokolade panna cotta, crema catalana eller riskrem og bringebærsaus!