Slik griller du kyllingfilet
Kylling på grillen er både godt, enkelt og litt sunnere grillmat. Hvordan grille kyllingfilet uten at den blir tør, spør mange. Lær hvordan du griller kyllingfilet ved hjelp av direkte og indirekte varme, og sikrer et saftig resultat.
Nøkkelen til saftig kylling på grillen er å kunne bruke og forstå forskjellen på indirekte og direkte varme.
- Direkte varme er rett over varmen der det er ekstremt høy temperatur. Ved grilling på direkte varme legges maten rett over varmekilden.
- Indirekte varme er den delen av grillen som ikke har direkte undervarme. Ved grilling på indirekte varme legges maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen", helst under lokk.
Bruker du kullgrill, fyll kull i halve grillen. Bruker du gassgrill, fyrer du kun opp halvparten av blussene.
Slik griller du kyllingfilet:
- Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og pensle dem med litt olje (eventuelt mariner filetene tidligere på dagen eller dagen før).
- Grill kyllingen på direkte varme til de er gylne på begge sider, i ca. 2 minutter.
- Legg dem deretter over på indirekte varme, sett om mulig på lokk.
- For best resultat, bruk steketermometer. Når filetene har en kjernetemperatur på 68 °C er de ferdige.
Saftig kylling på grillen er enklere enn du tror.
Grill kylling med marinader
Kylling som grillmat kan varieres i det uendelige, mye takket være bruk av marinader. Hvor lenge kjøttet skal ligge i marinade avhenger av hvor god tid du har eller hvor mye smak du vil ha på kjøttet.
Det er enkelt å marinere kylling, slik gjør du det:
- Legg kyllingen som skal marineres i en brødpose av plast, hell marinaden oppi, knyt igjen og ha i kjøleskapet.
- Kyllingen bør minimum legges i marinade én time i forveien, men gjerne lengre tid om du har mulighet. Jo lengre den får ligge i marinaden i kjøleskapet, jo bedre blir resultatet.
Har du lite tid eller tålmodighet til å vente mens kjøttet godgjør seg i flere timer, kan du «hurtigmarinere» ved å brukke grillsauser og dipper.