Julens beste Matskatter fra Buskerud
Høyt i Hemsedal lager Himmelspannet ost som smelter i munnen og på Ask gård ruller de ut spekemat med fantastisk smak.
Buskerud byr på mye annet godt, blant annet myke lefser fra Hallingdal. Smak på en Matskatt til jul, du også. Ta den med hjem eller gi en smaksrik gave til noen som er glad i god mat.
Raudberg og Solglad fra Himmelspannet
Raudberg fra Himmelspannet er en rødkittost ystet på økologisk kumelk. Osten har mild smak og smelter både i munnen og på pizza.Solglad er ystet av ku og geitemelk, og ble tildelt "Super-Gull" under World Cheese Awards 2023. Osten har en rund og syrlig smak som gjør den lett å like.
Tradisjonsmat fra Hallingkost
Småmat og lefsekling er Buskeruds nasjonalrett, og er tradisjonsrik festmat! or at småmaten skal regnes som fin, så må alle biter være like store som ertene og kraften må være klar.
- Småmat er festmat i Hallingdal! Små terninger av gulrot, potet og kjøtt i en deilig kraft. Varm opp og server!
- Lefsekling er like god med smør og sukker til kaffepausen, som til rakfisken. Den serveres også til småmaten.
Oster fra Eiker gårdsysteri
Tett oppunder skaukanten mot Holtefjellet på grensa mellom Øvre Eiker og Flesberg kommune finner du Eiker Gårdsysteri. Der har det unge paret Ida og Even overtatt driften etter gründerne Signe R. Dalen og Anne Marie Sando, og holder samme høye standard.
Eiker Camembert og Holtefjell er begge oster som passer godt til julens gode frokoster.
- Eiker Camembert har mild smak som utvikles ved modning og smaker supergodt sammen med litt honning.
- Holtefjell er en fastost du får du i flere modningsgrader fra den milde unge som er modnet i 3-6 måneder til XO som er modnet i mer enn et år.
Spekepølser ASK Gård
Pølsemakerne hos ASK på Ringerike lager prisbelønte økologiske spekepølser med mye smak. God som snacks, perfekt på pizza og til julefrokosten.
Og strekker ikke tiden til en hjemmelaget pizza finner du ferdig italiensk pizza av restaurantkvalitet fra ASK i frysedisken.
- Slegge er en økologisk chilisalami med chili, cayenne, tre typer sort pepper. En sterk og fyldig spekepølse med en avrundet balanse.
- Passe er en økologisk fennikelsalami med grønn pepper. En av våre best-selgere. En klassisk salami tuftet på den Italienske fennikel salami men med vår egen vri.
Leirgrøv fra Prestholt Geitost
Geitene beiter under Hallingskarvet gjennom sommerukene og gir den kanskje beste melken du kan får til ost. Leirgrøv er en hvit geitost som ystes av den flotte melken, og kommer i flere varianter.
- Leirgrøv kvit geitost av stølsmjølk er ystet av sommermelken og lagres i 12-14 måneder. Osten har en mild melkesmak med hint av hasselnøtter, søt karamell og lett syrlighet. Osten fikk SuperGull og kom til semifinalen i oste-VM 2024
- Leirgrøv naturell kvit geitost ystes nesten hele året og lagres i 4-9 måneder. Osten har en mild og behagelig smak av geitemelk, hasselnøtter og karamell og er perfekt til gratinering.