Pimp opp pølsa med godt tilbehør
Det er fort gjort å ende opp med det samme gamle tilbehøret hver gang pølsene kommer på grillen. Ketchup, sennep, sprøstekt løk og kanskje en dæsj potetsalat om man føler for litt ekstra.
Det kan jo bli litt kjedelig i lengden - hvorfor ikke prøve noe nytt, smakfullt og spennende? Pimp opp pølsa med dette digge tilbehøret:
Har du husket pølser?
Texaspølse med smeltet cheddar
Med jalapeños, deilig smeltet cheddar og refried beans er dette topping som faller i smak hos de fleste.
Dette trenger du:
- 1 glass jalapeõs
- 1 pakke cheddar
- 1 boks refried beans
Slik gjør du:
- Varm bønnene lett i en kjele
- Topp pølsa med varme bønner, dele jakapeños og biter av god ost
- Sett pølsene i ovnen (eller på indirekte varme på grillen) slik at osten smelter litt.
Frisk mangosalsa
En enkel og frisk salsa med mango, ananas og chili for ekstra kick.
Dette trenger du:
- 1 stor mango
- ½ ananas
- 1 chili
Slik gjør du:
- Del mango og ananas i småbiter
- Bland det sammen med finhakket chili
- Topp pølsa med ønsket mengde og nyt!
Kremost med sylteagurk, avokado og mais
En himmelsk kombinasjon av kremet, salt og litt syrlig. Server enten i brød eller lompe - og gjerne med litt grov sennep i tillegg.
Dette trenger du:
- 1 beger kremost
- 1 boks mais
- 2 store sylteagurker
- 1 rødløk
- 1 avokado
Slik gjør du:
- Del sylteagurkene i småbiter.
- Vend sylteagurk og mais sammen med kremost.
- Del avokado og rødløk i småbåter.
- Topp pølsa med kremostblandingen, avokado og rødløk.
Pølse Salsa Fresca
Bytt ut kechupen til fordel for frisk tomatsalsa på pølsa. Drypp gjerne over litt god olivenolje og smak til med salt og pepper.
Dette trenger du:
- 2 store tomater
- 1 rødløk
- ½ glass sorte oliven
- 3 fedd hvitløk
- 1 chili
Slik gjør du:
- Del tomater, rødløk og sorte oliven i små terninger.
- Finhakk chili og hvitløk
- Bland alt sammen til en god salsa. Smak til litt olivenolje, salt og pepper.
Høstpølse med kremet sopp
En smak av vilt, høst og deilig sopp! Prøv gjerne annen sopp når høsten nærmer seg - perfekt både på grillen og på kalde høstkvelder.
Dette trenger du:
- 16 aromasopp
- 2 ss smør
- 1 dl fløte
- Tyttebærsyltetøy
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Del opp sopp i små biter og stek dem i litt smør. Tilsett salt og pepper
- Ha over fløte og la det koke inn.
- Topp pølsa med dette og tyttebærsyltetøy.
Frisk fruktsalsa med kiwi og appelsin
Prøv en en spennende fruktsalsa med kiwi, jordbær, appelsin og jalapeño! Noe utenom det vanlige - perfekt på grillpølsa en varm sommerdag.
Dette trenger du:
- 1 kurv jordbær
- 1 rødløk
- 1 kiwi
- 1 appelsin
- 1 stor, hel jalapeño
- 1 bunt koriander
Slik gjør du:
- Del alt i småbiter og rør sammen til en fruktsalsa
- smak til med salt og pepper
- Topp pølsa med salsaen og ha på koriander til slutt.
Brokkolisalat med bacon
En klassiker som tilbehør til sommermaten, og den er minst like god som topping på pølsa!
Dette trenger du:
- 1 liten brokkoli
- 1 rødløk
- 1 granateple
- 1 dl majones
- 1 ss dijonsennep
- 2 ts hvitvinseddik
- 1 pakke bacon
Slik gjør du:
- Del baconet i småbiter og stek det sprøtt i stekepannen.
- Rasp eller del brokkoli i småbuketter og del rødløken i småbåter
- Ta ut frøene fra granateplet.
- Miks majones, sennep og hvitvinseddik til en dressing.
- Bland inn brokkoli i dressingen, legg den på pølsa og topp med rødløk og granateplekjerner.
Pølse med brie og honning
Med lun brie, honning og valnøtter er dette en skikkelig fristelse på pølsa.
Dette trenger du:
- 1 neve valnøtter
- 1 brie
- 2 ss honning
Slik gjør du:
- Rist delte valnøtter i en panne og del brie i skiver
- Topp pølsa med skiver av brie og sett den i ovnen slik at osten smelter litt. Du kan også legge pølsa på indirekte varme i grillen.
- Legg pølsa i brød og topp med ristede valnøtter og honning
Pølse med blåmuggostkrem og bacon
En enkel topping med med spennende smaker! Sprøtt bacon til blåmuggost og crème fraîche gjør pølsa til et gourmetmåltid.
Dette trenger du:
- ½ pakke blåmuggost
- 4 ss crème fraîche
- 2 vårløk
- 1 pakke bacon
Slik gjør du:
- Del baconet i småbiter og stek det sprøtt i en panne
- Del blåmuggosten i småbiter og rør inn crème fraîche.
- Snitt vårløken og skjær i strimler.
- Topp pølsa med blåmuggostkrem, bacon og vårløk.