Det er fort gjort å lage litt for mye mat, eller å sitte igjen med litt flere gulrøtter enn man trengte til middagen. Hva gjør man egentlig med restene? Her har vi samlet en rekke gode forslag, tips og oppskrifter slik at du enkelt unngår å kaste mat. Sammen for mindre matsvinn!
Ikke kast restene, vær heller kreativ og lag noe godt neste dag. Noen favoritter er stekt ris, wraps med rester av kjøtt og grønnsaker, grønnsakslapper og nydelig kraft som kan kokes på rester av kjøtt, skalldyr eller grønnsaksskrell.
Trodde du tørt brød måtte kastes? Neida, du kan lage spennende og fristende retter med brødet du helst vil slippe å spise som vanlige brødskiver. Hva med bruschetta, toast, arme riddere eller krutonger?
Både kaffegrut og iskrembokser kan få nytt liv uten å gå i søpla. Her er noen tips til hva du kan gjenbruke. Og du - husk å kildesortere når noe først skal kastes.