Slik bruker du fiskerestene
- Det første du må huske er at fiskerestene må kjøles ned raskt etter at måltidet er avsluttet, tipser Astrid Raastad Elgen, kokk og ferskvaresjef på MENY Stavern.
- Legg restene i en tett boks, og sett den rett i kjøleskapet. Da holder de seg fine i to til tre dager.
Hun har flere spennende tips og ideer til hva du kan gjøre med restene etter fiskemiddagen:
Fiskesuppe
Rester av fiskemiddagen er perfekte å bruke i en fiskesuppe.
- Å lage fiskesuppe er enklere enn du kanskje tror! Siden fisken allerede er ferdig, er det bare å ha den i fiskesuppen før servering, tipser Astrid.
Se vår populære oppskrift med film:
Ikke tid til å lage? Kjøp ferdig:
Fiskegrateng
I en fiskegrateng, kan du bruke alle typer fisk, både kokt og stekt. Frys ned alle fiskerestene, og ta de opp når det skal lages grateng.
Wok
Wok er den perfekte restemiddagen. Bruk ulike grønnsaker fra kjøleskapet, wok de i panna og tilsett de ferdige fiskebitene.
Varier gjerne med ulike type woksauser og tilbehør:
Fiskewok kan varieres i det uendelig. Både torsk og laks passer i wok, og smaker godt med sursøt saus og teriyaki. Server med ris eller eggnudler.
Vi anbefaler denne woken med laks og nudler:
Wraps med fisk
La gårsdagens middag blir dagens lunsj! Lag en sunn og god wrap, og fyll tortillalomper med fiskerester og salat. Varier gjerne med ulike grønnsaker og sauser.
Hva med en wrap med torskepinner og salat, eller en laksewrap med bbq-saus og avokado?