Slik griller du hummer
Hummer er en eksklusiv delikatesse som gjør seg godt på grillen. Slik går du frem når du skal legge hummer på grillen i sommer.
Å grille hummer er mye enklere enn du tror! Den trenger kort tid på grillen, og noe så enkelt som litt kryddersmør gir hummerkjøttet en ekstra dimensjon av smak, og det blir både saftig og godt.
Slik griller du hummer
For å grille hummer trenger du en skarp kniv og et bakebrett som tåler grill.
- Start med å dele hummeren i to på langs med en skarp kniv.
- Deretter fjerner du paven.
- Legg hummerdelene på et bakebrett som tåler grill, med skallet ned.
- Fordel kryddersmøret på hummerne
- Sett brettet med hummere på direkte varme på grillen i 4 minutter (til smøret har smeltet).
Mengdeberegning av hummer
Hummer har mye skall som ikke spises, og derfor kan det være vanskelig å gjette seg til hvor mye man skal ha. Serverer du mye skalldyr, kan du også kutte ned på mengden.
Totalt regner man ca 500g per person med skall, og ca 200g ferdig renset av alle typer skalldyr.
- Forrett: 0,5 hummer per pers
- Middag: 1 hummer per pers
Grillet hummer til forrett
Grillet hummer kan serveres som hovedrett, som en del av et skalldyrfat eller som forrett. Velger du sistnevnte, holder det med en halv hummer per gjest.